Optym Dance Studio, performanță în gimnastică ritmică la nivel regional Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1130 Vizualizări

Optym Dance Studio, performanță în gimnastică ritmică la nivel regional

 

Trupa Optym Dance Studio compusă din trei eleve din Tîrgu Mureș a făcut o demonstrație elocventă a ceea ce înseamnă gimnastică ritmică, talent, grație și muncă, pe fondul unor veritabile sacrificii din partea sportivelor și a părinților pentru practicarea unui sport minunat, pentru a ajunge cu adevărat performer. La nivel regional-județean, fetele au ocupat locul I la concursul  “Buburuza de aur” 2016, organizat de Asociația Sportivă Club Togetherdance Tîrgu-Mureș în colaborare cu Primăria Tîrgu-Mureș.

Casa de Cultură a Studenților “Mihai Eminescu” din Tîrgu-Mures, a găzduit, la sfârșitul lunii mai, prima ediție a concursului regional de dans “Buburuza de aur” 2016.

Concursul s-a adresat tuturor preşcolarilor, elevilor de clasele primare din județ si din apropiere  înscrişi într-o formă de învăţământ de stat sau privat de la Cluburile şi Palatele Copiilor, grădinițe, echipele şcolare, asociații sportive, școli și cluburi private.

Potrivit celor afirmate de antrenorul Csilla Simon, la coregrafia numărului prezentat la concurs au început să lucreze abia în luna mai anul acesta, perfomanța obținută fiind de două ori lăudabilă. ”Fetele au muncit mult și sunt foarte bune. Eu sunt și studentă la Cluj Napoca, motiv pentru care acum facem antrenamente de două ori pe săptămână, dar pe perioada vacanței de vară vom face de 3-4 ori” ne spune Csilla Simon.

Primele pe podium

Moga Diana Marcela este elevă în clasa a 6 a la Gimnaziul Europa, face gimnastică de 5 ani la clubul Together Dance unde a avut rezultate bune, participând și la concursuri internaționale, acum 2 ani la Algarve în Portugalia la Dance World Cup, și anul trecut în Croația la Dance Star. La început nu s-a orientat spre gimnastică, ci dansuri de majorete fiind activă la multe concursuri în țară și la categoria de show dance acrobatic.

Iulia Dumbrăvean este elevă în clasa a 5 a la Școala Gimnazială George Coșbuc și descoperit atracția pentru gimnastică abia nul trecut, în toamnă, după ce s-a perfecționat 6 ani de zile în balet.

Maria Căsăutanu este elevă în clasa a 4 a la Gimnaziul Europa, iar în urmă cu aproximativ 4 ani a început să se perfecționeze în dans acrobatic, majorete, iar acum gimnastică.

Sportul înseamnă sănătate și sunt de admirat părinții care își îndrumă copiii pe acest drum dificil, dar incredibil de frumos și presărat cu nenumărate satisfacții, dacă este practicat cu dăruire. Proiectul  “Buburuza de aur” 2016 face parte din categoria proiectelor sportive organizat la nivel  regional-județean de către Asociația Sportivă Club Togetherdance Tîrgu-Mureș în colaborare cu Primăria Tîrgu-Mureș.

Cele mai importante criterii de evaluare la concursul Buburuza de Aur s-au bazat pe timing, corelare între mişcare şi  muzică, ținuta şi expresivitatea artistic, sincronizare. S-a urmărit nu numai evitarea ciocnirilor, dar şi abilitatea de a continua coregrafia fără pauză atunci când aşa ceva se întâmplă, aspct ce demonstrează controlul asupra coregrafiei, faptul că dansatorii o cunosc în detaliu şi o pot relua de oriunde, nu numai de la începutul unei fraze muzicale. Concurenții au fost jurizați și pentru impactul asupra publicului, și pentru dificultatea elementelor și originalitatea coregrafiei. Felicitări câștigătorilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE