Portarul brazilian de la City’us, decis să se întoarcă la Târgu-Mureș Slider
  • mihai.veres
  • 3 comentarii
  • 783 Vizualizări

Portarul brazilian de la City’us, decis să se întoarcă la Târgu-Mureș

Cu cinci ani în urmă, portarul echipei de futsal, campioană en-titre a României, Carlos Alberto Alves Ferreira se afla pe punctul de a obține cetățenia română. Brazilianul se afla la City’us din anul 2008, adus de antrenorul Artur Melo, dinainte ca aceasta să obțină primul trofeu. Pentru echipă au urmat șase titluri de campioană și 7 Cupe ale României, echipa mureșeană fiind cea mai laureată echipă a federației înființată în anul 2002. Toate acestea au fost câștigate între 2008 și 2016. Primele au fost obținute cu Carlao în poartă, cum îi spun suporteri și apropiații. Carlao a fost remarcat și de conducerea Federației Române și, având actele depuse pentru obținerea cetățeniei a fost convocat și la echipa națională a României, pentru un turneul amical. Până atunci, City’us, club înființat în anul 2004 obținea o primă Cupă a României în 2008, repeta „isprava” anul viitor și reușea eventul campionat-cupă în 2010. A reușit același lucru în următorii trei ani, după care au cedat în fiecare sezon câte unul din trofee. Cupa României au cedat-o de două ori la rând în ultimele două ediții, după ce au avut-o în vitrină 7 ani consecutiv, din 2008 până în 2014, iar titlul l-au pierdut doar în 2014, recucerindu-l anul trecut și păstrându-l în acest an. Echipa a fost alcătuită într-o perioadă din mai mulți jucători străini, apoi s-a axat pe cei autohtoni, majoritatea componenților fiind internționali români, după care s-a revenit la aducerea de jucători străini, din Portugalia în special. Învățase deja cât de cât și limba română, ajutat în special de colegul de echipă, Andrei Muntean, dar, forțat de împrejurări a plecat în țara natală, după ce i s-a refuzat cetățenia.

1Rechemat, a revenit cu sufletul, ca acasă

Carlao a părăsit România în 2011, în special din cauza unor probleme în familie. A evoluat un an în țara natală, apoi încă unul în China.

Odată cu readucerea jucătorilor portughezi, Carlao a fost și el rechemat. Iubit de suporteri pentru dăruirea sa în teren, dar și pentru caracterul lui și apreciat de conducere, acesta a revenit cu drag în orașul în care era îndrăgit și pe care a ajuns să-l îndrăgească la rândul său. Suporterii l-au aplaudat pentru paradele sale din poartă, dar și pentru că este un portar „spectaculos”, cu un control bun al balonului, care îi permite să urce deseori în atac, reușind chiar să înscrie câteva goluri. „Pot spune că cei doi ani cât am fost plecat mi-a fost greu, eram deja atașat de România, de Târgu-Mureș. Atunci ajutam familia și au fost probleme acasă. Acestea au trecut între timp și pentru asta am și revenit de locul unde m-am atașat”, a declarat Carlao la revenirea la echipă.

10922868_1020724411289320_4444098837469558390_nA fost deseori salvatorul echipei în lupta pentru ultimele două titluri. Ajuns la deplina maturitate, Carlao s-a căsătorit în urmă cu mai puțin de un an cu o conațională, Pricila Basaglia. Va împlini în 27 iunie vârsta de 30 ani și a trecut în ultima perioadă printr-o nouă perioadă foarte „delicată”. Pricila i l-a adus pe lume în 5 mai pe fiul Enzo Gabriel, pe care nu a reușit să-l vadă doar în poze, pe viu după împlinirea primei luni de viață, după ce el cucerise al cincilea titlu din palmaresul său. Evident, imediat după al doilea meci al finalei, pe care echipa l-a câștigat în deplasare în fața formației Informatica Timișoara, primul gând i-a fost să ajungă cât mai repede acasă la familie. Intenția sa este însă de a se întoarce în România, la Târgu-Mureș. „Gândul meu mă duce să mă întorc aici, în România, dar numai la Târgu-Mureș. Mi-am petrecut mulți ani aici, mi-am făcut mulți prieteni și lumea mă respectă, mă salută pe stradă. Asta nu depinde deocamdată numai de mine dar și la Pricila i-a plăcut, deși a stat numai patru luni aici. Ea încă nu a reușit să învețe românește, dar nu cred că ar fi o preblermă. La noi, în Brazilia, situația este diferită. Situația economică este mult mai grea, criminalitatea este mare, iar aici ne-am simțit în siguranță, simt că este locul potrivit pentru noi. Nu știu dacă băiatul meu va juca futsal, dar dacă da, sigur nu portar”, a mai spus Carlao.

2Un nou contract și iarna, principalii „dușmani”

Deși nu este convins că va fi solicitat de conducerea echipei, brazilianul își dorește totuși să revină la Târgu-Mureș, din mai multe motive. „Am intenția de a mă stabili aici, îmi place foarte mult. Depinde însă mult de faptul unei oferte din partea clubului, dar poate că și dacă renunț la futsal aș lua această decizie. Mai avem problema iernilor. Pricila locuiește departe de localitatea de unde sunt eu, la malul oceanului, unde este mult mai cald, iarna sunt 17 grade. Nici mie nu îmi place frigul, dar m-am obișnuit și m-am simțit ciudat, mai departe de casă în anii în care am plecat de aici”,

5Cel mai tare campionat din ultimii ani

Legat de finalul de sezon în care echipa sa a câștigat al șaselea titlu, Carlao apreciază sezonul cel mai echilibrat din 2008 încoace, de când evoluează în România. „Titlul din acest an a fost ceva special pentru mine. Nu doar pentru că am foste departe de copilul meu, dar și pentru că am câștigat cel mai echilibrat campionat din istorie și pentru că echipa a dovedit că munca bate talentul și nimeni poate să oprească un grup unit, așa cum suntem noi. A fost un campionat foarte disputat, dar nu cred că putem spune că a slăbit valoric. Toate echipele au în loturi jucători străini și au apărut multe echipe pe care înainte le băteam ușor, iar acum am avut mult de luptat cu ele. Faptul că nu am ajuns departe în cupele europene se datorează în primul rând lipsei de experiență internațională. Eram debutanți și să ajungi în primele patru este foarte greu, dar nu ne-am făcut de rușine. Dacă voi face parte din echipă, voi da totul, ca și până acum și cred că putem și în această ediție să depășim cel puțin faza grupelor. Avem o echipă puternică și omogenă, o adevărată familie, altfel nu cred că reușeam să câștigăm acest campionat. Totul va depinde de păstrarea lotului și după aceea de noi, cum o să ne pregătim și cum vom aborda în continuare meciurile”, este de părere portarul brazilian.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE