Terapii antistres recomandate în sezonul cald Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Terapii antistres recomandate în sezonul cald

După o săptămână grea de muncă, nimic nu poate fi mai relaxant decât să petreci puţin timp în natură, pentru a te încărca cu energia de care ai nevoie. Iată ce activităţi cu rol antistres poţi avea în natură. Iată ce recomandă revista One.ro.
Plimbare sau jogging
Dacă îţi place să faci mişcare, nu rata ocazia să-ţi încarci plămânii cu aer curat şi îţi iei doza necesară de energie cu o plimbare în parc.
Efortul pe care îl depui pentru exerciţii activează circulaţia sanguină şi eliberează endorfinele, hormonii fericirii. Mişcarea este probabil cea mai eficientă armă în lupta împotrivă stresului, iar în natură vei descoperi cât de uşor este să uiţi de probleme, de griji şi să ieşi din rutina zilnică. Atunci când ne punem corpul la treabă, fluxul de sânge din organism creşte odată cu cantitatea de oxigen, iar tensiunea şi anxietatea se diminuează.
Grădinărit
Dacă nu ai propria grădină, poţi ieşi în faţa blocului la curăţenia de primăvară. Exerciţiile fizice moderate precum grădinăritul pot combate stresul într-un mod mult mai eficient decât efortul intens, inhibând hormonii stresului, cum ar fi ACTH şi cortizolul. Această activitate linişteşte mintea şi corpul, îţi oferă o pauză de la grijile zilnice, iar atenţia pe care o acorzi plantelor atunci când le uzi sau le cureţi te ajută să te detaşezi de orice problemă. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Health Psychology, 30 de minute de grădinărit reduc nivelul de stres mult mai eficient decât acelaşi timp acordat lecturii într-o încăpere liniştită.
Timpul petrecut în mijlocul naturii te ajută să te deconectezi de gălăgia şi aglomeraţia din oraş. Atunci când te apuci de grădinărit, cel mai bine ar fi să laşi deoparte orice ţi-ar putea distrage atenţia de la armonia naturii, cum ar fi telefonul sau tableta. Fă exerciţii de respiraţie, care te vor relaxa şi binedispune. Umple-ţi plămânii cu aer şi imaginează-ţi că „arunci’’ stresul şi energia negativă de fiecare data când expiri. Şi lumina naturală eliberează stresul şi tensiunea, care se pot declanşa atunci când organismul nu ştie ce oră este. Expunerea retinei la lumina soarelui resetează, însă, ritmul circadian şi creşte aportul de vitamina D.
Desculţ în iarbă
Dacă vrei să te simţi şi mai aproape de natură, stai măcar câteva minute cu picioarele desculţe în iarba proaspătă şi vei fi inundat/ă de o senzaţie de bine. Nu numai că te vei încărca cu energie pozitivă, dar aceasta este o terapie benefică şi pentru sistemul cardiovascular sau în tratarea inflamaţiilor. Totodată, mersul desculţ în aer liber accelerează refacerea ţesuturilor şi înlăturarea durerilor musculare în urma exerciţiilor solicitante. Corpul stochează electronii din sol, pe care îi va folosi ori de câte ori apare un traumatism.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE