Echipele mixte au început controale în staţiunea Sovata şi în alte zone frecventate de turişti, pentru verificarea respectării condiţiilor de igienă la prepararea şi servirea alimentelor, a anunţat directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Vasile Liviu Oprea.
“Acţiunea se desfăşoară în baza unei circulare transmise de ANSVSA şi se va derula până în luna august în restaurante, pizzerii, hipermaketuri, laboratoare de cofetărie, catering, tabere şcolare, unităţi de alimentaţie publică. DSVSA Mureş a constituit echipe mixte de control formate din reprezentanţi ai controlului oficial Siguranţa Alimentelor, Biroul Antifraudă şi circumscripţiile teritoriale pentru siguranţa alimentelor. Se vor verifica unităţile din zonele turistice intens frecventate – Sovata, Sighişoara, Valea Mureşului -, dar vom fi prezenţi şi atunci când vor fi festivaluri şi mese organizate, unde se consumă cantităţi mari de alimente”, a declarat, pentru Agerpres, Vasile Liviu Oprea.
Potrivit şefului DSVSA Mureş, scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, pe fondul creşterii numărului de turişti şi implicit a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.
(Sursa: www.agerpres.ro)