Home / Cultură / Donaţie Maris Fest pentru “Cuminţenia pământului”

Donaţie Maris Fest pentru “Cuminţenia pământului”

Distribuie

111Organizatorii celei de-a doua ediţii a Maris Fest Târgu-Mureş, Clubul Moto Legio Maris şi Asociaţia Culturală “Cathedra Domini”, au decis să doneze banii care vor fi adunaţi la tombola organizată în cadrul festivalului pentru achiziţionarea sculpturii brâncuşiene “Cuminţenia pământului”.
“În cadrul celei de-a doua ediţii a Maris Fest organizăm o tombolă, iar toţi cei care vin la festival pot cumpăra cu 5 lei un bilet. Marele premiu al tombolei va fi o chitară provenind de la Hora Reghin, unul dintre cei mai mari producători de instrumente de lemn din Europa, a căror producţie a ajuns la peste 4,5 milioane de instrumente fabricate din 1951 încoace. Chitara va purta autografele membrilor marilor trupe din festival, Cargo, Moby Dick, Hara, Iris, Nevergreen etc. O parte din bani dorim să îi folosim pentru achiziţionarea acestei chitare, întrucât dorim să încurajăm producătorii locali şi vrem să atragem atenţia că avem aici un producător de foarte bună calitate şi foarte cunoscut în întreaga lume, iar suma de bani care va rămâne o vom dona pentru a achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, “Cuminţenia pământului’”, a declarat duminică, 19 iunie, pentru Agerpres, Sanda Viţelar, purtătorul de cuvânt al Maris Fest.
Aceasta a spus că ideea a aparţinut echipei de organizare a manifestării, întrucât “Maris Fest nu este doar un banal festival de muzică rock şi motociclişti, ci un concept”.
“Vrem să atragem atenţia asupra siguranţei în trafic, vrem să încurajăm trupele locale, fiindcă avem trupe de aici care au concertat în festival, care altfel nu ar avea ocazia să intre într-un festival de profil. Şi, evident, vrem să încurajăm tot ce înseamnă bun gust. Dacă putem să ajutăm la achiziţionarea acestei sculpturi, care trebuie să fi a statului român şi să poată fi văzută de toată lumea, o facem cu mare drag, este o obligaţie morală ca cetăţeni ai acestei ţări. Extragerea va avea loc duminică seara, după concertul Iris-Cristi Minculescu”, a arătat Sanda Viţelar.
Duminică seara, organizatorii Maris Fest 2016 promit şi un eveniment-surpriză în memoria celor decedaţi în Clubul Colectiv, însă nu au dezvăluit în ce va consta acesta.
Pe parcursul a trei zile, la Maris Fest 2016 au concertat şi concertează nume mari a muzicii rock din ţară şi din Europa, printre care Back to the Roots, Cover, AC DC Tribute, Harmasar (Moldova), Cargo, Frozen Skin (Germania), E-AN-NA, Vespera, Hara, Nevergreen (Serbia) Moby Dick (Ungaria), Iris şi Cristi Minculescu.

Evenimentul este susţinut de combinatul Azomureş din Târgu-Mureş.

(Sursa: www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.