Home / Slider / Rupere de nori în comuna Cuci. Peste 100 de acoperișuri de case distruse

Rupere de nori în comuna Cuci. Peste 100 de acoperișuri de case distruse

Distribuie

 

O furtună violentă a făcut dezastre în noaptea de duminică spre luni, în localitățile Cuci și Dătășeni. Peste 100 de pompieri militari, alături de jandarmi, polițiști și voluntari au intervenit în sprijinul populației și autorităților publice locale, pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase.

În comuna Cuci, localitățile Cuci și Dătășeni, din cauza vântului puternic au fost afectate acoperișurile locuințelor și anexele gospodărești, iar mai mulți copaci și stâlpi au fost doborâți, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mureş.

În localitatea Cuci, 154 de acoperișuri ale caselor și blocului de locuințe au fost parțial afectate, 7 acoperișuri au fost distruse, iar turlele bisericilor din sat au fost avariate din cauza vântului.  În localitatea Dătășeni, 150 de acoperișuri au fost parțial afectate, 5 acoperișuri au fost distruse și mai mulți stâlpi de electricitate au fost doborâți.

În zonele afectate intervin peste 70 de pompieri, 10 jandarmi din cadrul Grupării Mobile Mureș, 3 din cadrul IJJ Mureș, 8 polițiști din cadrul IPJ Mureș, voluntari și reprezentanți ai instituțiilor cu rol în managementul situațiilor de urgență, pentru remedierea situațiilor din teren.

În cursul dimineții de 20 iunie, la nivelul comunei Cuci s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență, la care au participat prefectul județului Mureș, dr. Lucian Goga, și inspectorul-șef al ISU Mureș, colonelul Dorin Oltean, pentru analizarea situației din teren. În acest sens s-au dispus reevaluarea situației din teren, prin monitorizarea fiecărei locuințe și identificarea persoanelor vârstnice sau cu probleme de sănătate, înlăturarea elementelor de construcții care sunt în pericol de prăbușire, identificarea unor societăți comerciale din domeniul construcțiilor pentru achiziționarea materialelor necesare reabilitării locuințelor afectate, monitorizarea situației privind alimentarea cu energie electrică și menținerea legăturii în permanență cu specialiștii Electrica și suplimentarea efectivelor de intervenție în zonă și solicitarea sprijinului IPJ, IJJ și Grupării Mobilă de Jandarmi.

Operațiune de salvare

Mai multe echipaje de pompieri au acționat pentru salvarea unei persoane, în vârstă de 65 de ani, surprinse pe o insulă formată pe râul Mureș, în zona localității Morești. Salvatorii au intervenit cu ajutorul accesoriilor specifice și al bărcilor din dotare, misiunea fiind îngreunată din cauza curenților puternici. Persoana a fost a adusă în siguranță la mal, nefiind nevoie de transport la spital.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș rămân mobilizați și acționează cu efective suplimentate până la înlăturarea efector produse în zona de competență. Sub coordonarea prefectului județului Mureș, dr. Lucian Goga, forțele de intervenție acționează integrat și se colaborează cu toate instituțiile angrenate în gestionarea acestui tip de risc.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

AFIR: Finanțări de 70.000 de euro pentru tinerii fermieri. Peste 440 de proiecte câștigătoare, doar unul din județul Mureș

Distribuie Potrivit unui raport publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru proiectele depuse …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.