Un nou hop! pentru elevii înscriși la Bacalaureat Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Un nou hop! pentru elevii înscriși la Bacalaureat

 

În perioada 21 – 24 iunie se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale în cadrul Examenului de Bacalaureat, urmând ca în perioada 27 iunie – 1 iulie să aibă loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Examenul de Bacalaureat continuă, între 21-24 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor digitale. Urmează proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, între 27 iunie – 1 iulie. Probele scrise vor avea loc între 4-8 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 16 iulie.

În perioada 13-15 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română.

Potrivit site-ului www.edu.ro., peste 81.000 de elevi au obţinut certificatul de utilizator experimentat în urma evaluării competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în cadrul sesiunii iunie-iulie 2016 a examenului de Bacalureat.

În județul Mureș, un număr de 3.608 de elevi din liceele mureșene s-au înscris la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat din acest an, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș. Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen și de evaluare, inclusiv persoanele de contact sau informaticienii, sunt selectate din alte unități școlare decât cele din care provin candidații arondați centrelor, în conformitate cu legislația. dotăriituturor sălilor de examen cu camere funcționale de supraveghere video și audio, care sunt verificate prin sondaj, după încheierea probelor.

În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în  cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv.

Pentru promovarea examenului de sfârșit de liceu, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare disciplină și minimum media 6. Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau vor pica examenele mai au o șansă, în toamnă, sesiunea august-septembrie, cu posibiliatea de înscriere în perioada 18 – 22 iulie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE