Home / Invatamant / GROW, peste 1500 de participanți la a 16-a ediție

GROW, peste 1500 de participanți la a 16-a ediție

Distribuie

 

Cel mai mare program național de educație non-formală cu predare în limba engleză creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România, dă startul la cea de-a 16-a ediţie cu 1540 participanţi, 10 oraşe şi 30 traineri din toată lumea. Ceremonia de deschidere oficială a ediției de vară GROW 2016 din Târgu Mureș are loc  astăzi, 23 iunie, începând cu orele 16.30 la Colegiul Național „Unirea”, Sala Festivă.

Vacanța de vară închide porțile liceelor și dă startul unei noi provocări pentru tinerii pasionaţi de educaţie non-formală. Cum drumul către o carieră de succes este unul anevoios şi necesită o multitudine de abilităţi care trebuiesc dobândite şi şlefuite, cea de-a 16-a ediţie a programului GROW este gata să antreneze minţile tinerilor şi să aducă un strop de multiculturalism prin trainerii internaţionali veniţi din toate colţurile lumii.

Învățare activă, 90% din informații asimilate

Cei 1540 tineri curajoși vor face cunoștință cu diversitatea unei comunități de traineri din SUA, China, Brazilia, Hong Kong, Egipt, India, Belgia, Slovacia, Turcia, Mexic, Azerbaijan, Singapore, Indonezia, Malaezia, Rusia și Pakistan prin peste 30 de ore de ateliere interactive, jocuri, activități și provocări.

Potrivit organizatorilor, modelul de învățare care stă la baza programului este „Practice, Learn,Step Up”, un model de învățare ce reușește să aducă un procent de asimilare a informației de până la 90% în rândul participanților. Astfel, prin părțile de Practice (Practică) și Learning (Învățare), elevii experimentează învățarea activă prin jocuri de rol, simulări, prezentări și demonstrații, urmând apoi ca partea de Step Up (Implicare) să-i ajute pe tineri să-și însușească la un nivel cât mai ridicat abilitățile dobândite prin punerea în practică a celor învățate în diferite situații din afara programei GROW.

Module noi

În timp ce iarna trecută liceeni au răspuns afirmativ la provocările oferite de modulele recomandate pentru clasele a IX-a, respectiv a XI-a, abordând teme ca inteligența emoțională, munca de echipă, încrederea în sine sau gândirea creativă și sistemică, ediția de vară GROW dă startul maratonului mental cu modulele noi pentru elevii de clasa a X-a și a XII-a.

Modulul recomandat elevilor de clasa a X-a caută să antreneze mintea și corpul și să nască obiceiuri sănătoase încurajând competitivitatea, leadershipul și antreprenoriatul iar modulul adresat tinerilor de clasa a XII-a, ce finalizează liceul și doresc să pășescă cu dreptul în lumea adulților le oferă acestora abilități de dezbatere și planificare, orientare în carieră și scrierea unui CV precum și autenticitate și branding personal.

Harta educației non-formale marca GROW se va întinde în această vară pe 10 orașe, și anume: București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Timișoara, Brașov, Craiova, Iași, Galați, Pitești și Suceava.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea prin educație non-formală a unei societăţi care să genereze încredere, echilibru și curaj. Aceasta pune sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi crează oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

 

AIESEC este cea mai mare organizație de tineri la nivel internațional, reunind 40 000 de membri din peste 110 de țări și teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii și explorării potențialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenți de schimbare ai lumii de mâine.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.