Fondurile europene, viitorul sănătății Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Fondurile europene, viitorul sănătății

Atragerea de fonduri europene poate reprezenta pentru sănătate o investiție în viitorul României, a declarat consilierul de stat de la Departamentul de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, Diana Păun, potrivit AGERPRES.
„România puternică nu poate fi bazată decât pe inovare, iar în domeniul medical, mai mult decât în oricare alt domeniu, inovarea are rolul cel mai important pentru că ea contribuie în mod direct la îmbunătățirea stării de sănătate a populației. (…) Cunoaștem cu toții provocările multiple cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, de la problemele organizatorice și legislative, la problemele financiare și, nu în ultimul rând, la hățișul birocratic cu care ne confruntăm zi de zi — atât la nivel ministerului Sănătății, cât și la nivelul spitalelor. Resursele financiare insuficiente stau la baza celorlalte vicisitudini și vorbim aici despre subfinanțare. (…) Finanțarea prin fonduri europene reprezintă o soluție pentru sistemul nostru medical, fondurile fiind direcționate către principalele probleme — prevenția și promovarea sănătății, serviciile de eHealth, educația și specializarea personalului medical, reabilitarea și modernizarea infrastructurii medicale”, a spus Diana Păun.
Potrivit sursei citate, ea a arătat că în exercițiul financiar 2007 — 2013 procentul destinat sănătății a fost de doar 0,8 % din suma totală alocată țării noastre prin fondurile structurale, iar în actualul exercițiu financiar, 2014 — 2020, suma alocată este de cinci ori mai mare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE