O nouă premieră la „CardioNET”. S-au lansat Registrele de Arteriopatii și Insuficiență Cardiacă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 834 Vizualizări

O nouă premieră la „CardioNET”. S-au lansat Registrele de Arteriopatii și Insuficiență Cardiacă

În cadrul celei de-a XVI-a ediții a Conferinței Naționale de Cardiologie cu participare internațională „CardioNET”, care se desfășoară la Târgu-Mureș de marți, 21 iunie, până sâmbătă, 25 iunie, la care participă specialiști de renume național și internațional, a avut loc lansarea Registrelor de Arteriopatii și Insuficiență Cardiacă. Acestea au fost prezentate medicilor de familie din teritoriu, care s-au arătat încântați de această inițiativă, pentru că în acest fel se vor rezolva două mari probleme pentru medicina de familie.
Cele două registre vor fi implementate în perioada următoare printr-un sistem informatic. „Medicii de familie au fost foarte încântați de inițierea acestor două registre, pentru că rezolvă două probleme foarte spinoase pentru medicina de familie, și anume pacientul arteriopat și pacientul cu insuficiență cardiacă a căror incidență și a căror număr de pacienți este tot mai mare, în condițiile în care boala începe să diagnosticată precoce. Medicii de familie au fost încântați de inițiativa noastră, mai ales că ne-au și propus în mod clar o implementare a acestor registre printr-un sistem informatic, deci pe internet, pe baza unui username și a unei parole, prin care ei să aibă acces la baza de date și să-și poată manageria pacientul într-un mod optim. Registrele vor începe în cel mai scurt timp pe adresa www.cardionetwork.ro, unde vor apărea două registre separate, cel de Arteriopatie și de Insuficiență Cardiacă. Medicul de familie care are un astfel de pacient în subordine trebuie doar să introducă minimele date de care are nevoie ca să fie centralizate, după care, în măsura în care severitatea cazurilor impune, vor fi direct programați pentru continuarea investigațiilor în spital pentru arteriografie, respectiv pentru celelalte investigații pentru insuficiență cardiacă. În cadrul mesei rotunde cu medicii de familie, au fost inițiate aceste două registre și a fost prezentat modul în care vor putea fi accesate de către medicul practician din teritoriu și modul în care acești pacienți pot să ajungă pe o filieră directă, să fie rezolvați la standarde europene”, a declarat Prof. Univ. Dr. Monica Chițu, medic primar cardiolog, membru în Comitetul de Organizare „CardioNET”.
Potrivit medicului, metoda a fost inițiată în urmă cu câțiva ani pentru infarctul miocardic acut și s-a bucurat de succes, reducându-se mortalitatea, iar odată cu implementarea celor două noi registre se dorește scăderea numărului de membre amputate și scăderea numărului de decese la pacienți cu insuficiență cardiacă care nu au beneficiat de toate resursele terapeutice. „Deocamdată, registrele se aplică pentru medicii de familie din această zonă, cu care noi avem un feedback direct de ani de zile, dar intenția este să se extindă la nivel național. Rezultatele din acest registru regional va fi o temelie pentru extinderea la nivel național, după cum primul Registru de Infarct a fost făcut în Târgu-Mureș și ulterior ideea a fost preluată la nivel național”, a mai arătat Prof. Univ. Dr. Monica Chițu.
Conferința „CardioNET” are loc în perioada 21-25 iunie, la Târgu-Mureș, și este organizată de UMF Târgu-Mureș, Societatea Română de Cardiologie, Societatea Maghiară de Cardiologie și Centrul Medical Cardiomed, în colaborare cu Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, Casa de Asigurări de Sănătate și Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș. Lucrările conferinței se derulează pe mai multe secțiuni de interes științific din întreaga patologie cardiovasculară: imagistică medicală, infarct miocardic STEMI, electrofiziologie și stimulatoare cardiace, cercetare medicală și terapie cu celule stem în patologia cardiacă, boli obstructive periferice și interdisciplinaritate în cardiologie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE