Home / Eveniment / 1050 de absolvenți de la „Petru Maior” au aruncat toca

1050 de absolvenți de la „Petru Maior” au aruncat toca

Distribuie

Pe o temperatură greu de suportat, cei 1050 de absolveți ai Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, promoția 2016, s-au despărțit vineri de dascălii care le-au îndrumat pașii. Mulțimea adunată în Piața Teatrului la orele amiezii i-au întâmpinat cu flori și aplauze pe proaspeții absolvenți. Cuvântul de deschidere l-a rostit rectorul universității, Călin Enăchescu.

1„Avem aici în față o nouă generație de excepție, care dovedește că atenția noastră, îndreptată în toți acești ani către studenții unei instituții de elită a Târgu-Mureșului nu a fost zadarnică. Cei 1050 de absolvenți ai promoției 2016 se adaugă celor peste 32 000 de absolvenți au instituției noastre din generațiile anterioare, începând din anul 1960, anul fondării Universității „Petru Maior”. Mulți dintre absolvenții noștri ocupă locuri de vază în structuri importante ale statului, fapt ce dovedește nivelul de pregătire al absolveților noștri, că instituția noastră este un important centru de cercetare științifică. Dragi absolvenți, primii voștri dascăli au fost părinții, iar cei actuali nu au făcut altceva decât să vă plaseze pe o altă traiectorie, încercând să vă implementeze o altă mentalitate. Sunteți o promoție de excepție și jurământul pe care îl depuneți astăzi este mai mult decât o promisiune și nu trebuie decât să aveți încredere în voi, în cunoștințele voastre dobândite în acești ani. Să vă urmați visele și să vă amintiți de dascălii voștri care v-au îndrumat pașii și să fiți mândri că ați absolvit cursurile acestei universități”, a fost mesajul rectorului Universității.

2„Să aveți puterea să vă ridicați atunci când cădeți!”

În continuare, prezent la eveniment, prefectul județului Mureș, Lucian Goga a felicitat la rândul său promoția de absolvenți, urându-le mult succes în viață. „Țin să vă felicit și sunt onorat pentru invitație, pentru faptul că sunt prezent în rândul vostru, pentru energia pozitivă pe care o emanați. Ați ajuns la sfârșitul anilor de studiu, sunteți tineri, frumoși și aveți un bagaj de cunoștințe care vă permite să abordați pieptiș viața. Probabil știți, acum sunteți optimiști și este foarte bine, dar să fiți conștienți de faptul că în viață nu ies întotdeauna lucrurile așa cum ni le dorim. Zburdați, visați, zburați, dar nu vă tamponați în realitate și să aveți întotdeauna puterea să vă ridicați atunci când cădeți și să mergeți înainte cu fruntea sus. Sunteți absolvenții unei instituții de prestigiu și să nu ezitați să vă întoarceți la cei care v-au îndrumat, deoerece atunci când ne este greu avem nevoie de un sfat. Să vă întoarceți la nevoie și la familie, acolo unde vă găsiți echilibrul. Țintiți sus, dar nu vă grăbiți, urcați pas cu pas, construiți cărămidă cu cărămidă, deoarece construcțiile făcute cu răbdare sunt cele mai durabile. Vă urez vacanță plăcută și să luați decizii înțelepte în viață”, au fost cunvintele prefectului Dorin Goga.

3Recunoștință dascălilor

Din partea absolvenților, primele cuvinte de recunoștință le-a rostit Daniel Dumitru Grigoriu, președintele Ligii Studenților Universității „Petru Maior”. „Sărbătorim împreună acest important eveniment, în special pentru noi, absolvenții. Trebuie să mulțumim în numele tuturor colegilor părinților, pentru că ne-au îndrumat pașii pe această cale, astăzi, când încheiem un important capitol din viața noastră. Ne exprimăm întreaga recunoștință și dascălilor care ne-au călăuzit în aceștia ani”, a spus președintele Liigi Studenților.

Au urmat la microfonul de pe scena amplasată pentru acest eveniment decanii facultăților, care au prezentat șefii de promoție pentru fiecare specializare în parte. Alocuțiunile acestora, prezentate cu înțelepciune, presărate cu glume pe măsură au mai destins atmosfera. Aceste sarcini erau deseori folosite pentru a „încălzi” atmosfera, dar în condiții de caniculă nu mai era cazul să se folosească asemenea expresii

4Un dascăl apreciat este și italianul Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere. „Este un moment central pentru viața voastră, de mâine este un nou început, o să fiți absolvenți de universitate, specialiști în domeniile pe care vi le-ați ales, mai rămâne să puneți în practică ce ați învățat. Vă felicit pentru rezultatele obținute și vă doresc mult succes în viață, cu speranța ca acești ani de studiu să vă influențeze viața și să vă îndrume pașii pe direcția dorită”, a rostit pe o limbă aproape impecabilă rectorul italian al instituției.

5După tradiționala predare a ștafetei pentru promoția care va absolvi anul viitor, a urmat depunerea jurământului și…….aruncarea tocii. Festivitatea s-a încheiat cu depunerea jurământului, intonarea imnului „Gaudeamus” și, bineînțeles cu pozele alături de cei dragi prezenți la festivitate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință extraordinară ”de îndată” la Consiliul Județean Mureș

Distribuie                                          DISPOZIŢIA NR.102   din 28 martie 2024 privind convocarea, de îndată, a Consiliului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.