Dispută pentru funcția de viceprimar la Ungheni. A câștigat în premieră o doamnă! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2426 Vizualizări

Dispută pentru funcția de viceprimar la Ungheni. A câștigat în premieră o doamnă!

Noul Consiliu Local al orașului Ungheni și-a intrat în drepturi

În Căminul Cultural al orașului Ungheni, vineri a avut loc prima ședință a noului Consiliu Local, ales în urmă cu trei săptămâni, la scrutinul din 5 iunie. În ședința publică, la care au participat aproape 100 de cetățeni ai urbei, după intonarea Imnului, primarul (re)ales, Victor Prodan, candidatul Partidului Național Liberal, care l-a devansat cu aproape 12 % pe principalul contracandidat, reprezentantul Partidului Social Democrat Florin Culcear a mulțumit vechiului Consiliu și și-a exprimat speranța că viitorii consilieri vor pune umărul pentru binele cetățenilor orașului. „Doresc să mulțumesc vechiului Consiliu Local pntru activitate și pentru efortul depus pe parcursul celor patru ani dedicați în folosul comunității. Pot afirma că, deși am avut o opoziție mai degrabă distructivă, bilanțul poate fi considerat unul pozitiv. Sper ca activitatea noului consiliu ales să fie mai constructivă în următorul mandat și după patru ani să avem și mai multe realizări, să putem sta cu fruntea sus în fața celor care și-au pus speranțe în noi”, au fost cuvintele de deschidere a primarului Victor Prodan, care a trecut în revistă și principalele realizări ale vechii administrații.

1În continuare, prefectul județului Mureș, Lucian Goga a adresat la rândul său mult succes noilor consilieri, sfătuindu-i să încerce o colaborare cât mai productivă, în interesul tuturor cetățenilor orașului. „Țin să urez și eu mult succes noului consiliu și, dacă îmi permiteți,  vă recomand să încercați să colaborați, să lucrați împreună în folosul comunității, astfel încât după patru ani cei care v-au ales să nu regrete alegerea făcută”, a fost sfatul prefectului județului.

Votarea și validarea Consiliului Local, fără emoții

După alegerea Comisiei de Validare, s-a trecut la exprimarea votului pentru fiecare membru al noului Consiliu. Toți cei 15 membri au fost votați în unanimitate, astfel încât s-a trecut la următorul punct, depunerea jurământului. Componența CL Ungheni este următoarera:

Iacob Dorinel Botoş (PNL), Florin Culcear (PSD), Monica Valentina Buta (PNL), Cosmin Ioan Duma (ALDE), Liviu Ogrean (PNL), Otilia Pop (PNL), Ioan Fechete (PNL), Silvia  Boar (PNL), Alexandru Boer (PSD), Gheorghe Ignat (PNL), Pompiliu Cojoc (PSD), Ioan Nistor (PSD), Mirela Pasc (PSD), Ioan Trif (PSD), Luminița Bükösi (PNL).

 

2După ce toți cei 15 membri au rostit cu mâna pe Biblie cuvântul „JUR”, a urmat investirea primarului ales, care a depus la rândul său jurământul.

Dispută aprinsă pentru funcția de viceprimar

Dacă ședința a decurs într-o atmosferă de un relativ calm, punctul culminant a fost numirea noului viceprimar. Prima propunere a venit pentru reprezentanta PNL Otilia Pop, prima femeie care ar fi urmat să ocupe această funcție în Ungheni, lucru care devenea o premieră în administrația locală. Spiritele s-au încins la propunerea unui contracandidat, în persoana reprezentantului PSD Florin Culcear, propunere venită din partea colegului de partid Ioan Trif. „Conducerea are probleme mari cu justiția și considerăm că avem nevoie de persoane integre, fără dosare penale. Consider că domnul Culcear este varianta cea mai bună pentru oraș, dacă dorim să avem o conducere decentă, fără probleme cu justiția”, au fost cuvintele venite din partea reprezentantului PSD. Nu a întârziat replica acidă venită imediat din partea primarului Victor Prodan, care l-a asigurat pe adversarul său că administrația pe care a condus-o este curată și suspiciunile vor fi îndepărtate în cel mai scurt timp.

4Aplanarea conflictului a venit din partea prefectului Lucian Goga. „Vă adresez pentru ultima dată apelul de a păstra decența necesară unui asemenea eveniment în prima ședință de consiliu. Cu tot respectul, pentru oraș, vă rog să vă rezolvați problemele interne în ședințele de consiliu, altfel noi vom părăsi ședința”, a fost apelul la calm a prefectului de Mureș. Aceste replici au aprins parțial spiritele și în sală, cu apluaze din partea taberelor, unul dintre participanți fiind invitat chiar să părăsească sala. S-a trecut la vot. În cabina special amenajată, cei 15 consilieri au intrat pe rând și au introdus în urnă voturile exprimate. Otilia Pop a primit 9 voturi, iar Florin Culcear 3. Deși s-a explicat clar ca în dreptul numelui celui ales să fie scris DA, pe două buletine în dreptul celui de-al doilea s-a pus un X, iar pe unul Otilia Pop era tăiată. Aparent era clar că cele trei erau în favoarea reprezentantului PSD, cele trei voturi au fost anulate, dar acestea nu puteau schimba decizia.

5Spiriterle s-au calmat și s-a trecut la ultimul punct din ordinea de zi, alegerea celor trei comisii alcătuite din câte cinci consilieri, comisii care urmează să pună în practică proiectele noii administrații ale orașului Ungheni. La final, primarul Victor Prodan a promis cetățenilor că va face tot ce-i stă în putință pentru prosperitatea orașului și a cetățenilor acestuia, iar prima femeie viceprimar a mulțumit pentru încredere și a promis la rândul său că nu va precupeți niciun efort pentru binele comunității.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE