Home / Eveniment / Aurel Rațiu, ediție jubiliară, la a 10-a apariție editorială

Aurel Rațiu, ediție jubiliară, la a 10-a apariție editorială

Distribuie

Fost redactor șef al departamentului sport de la Radio Târgu-Mureș, Aurel Rațiu își lansează miercuri 29 iunie, la ora 17,00, la Centrul de Dezbateri Socio-Politice „Emil A. Dandea” din Târgu-Mureş, situat în clădirea Apollo (la parter), din Piaţa Trandafirilor, nr. 5, al zecelea său volum. În cea de-a 10-a sa carte, „Fotbalul mureşean de-a lungul anilor (1902-2016)”, Aurel Raţiu reconstituie pas cu pas istoria fotbalului mureşean, din 1902 şi până-n zilele noastre. Pentru a scrie această lucrare, este lesne de dedus, autorul a petrecut destui ani în sălile de lectură de la Biblioteca Judeţeană Mureş. „Nicio istorie a sportului românesc nu va putea să fie întreagă fără acest aport exemplar a lui Aurel Raţiu”, notează, în prefaţa cărţii, cunoscutul scriitor Nicolae Băciuţ. Scrisă nu neaparat pentru specialişti, ci în primul rând pentru iubitorii acestei discipline sportive, fanii fotbalului descoperă, printre altele, cine a fost primul jucător de fotbal mureşean care a fost selecţionat în echipa naţională a României, dar şi câte echipe de fotbal din judeţul Mureş au activat în Divizia A, până la apariţia AS Armata (în 1962).

Marele merit al autorului acestei cărţi este însă altul: ne-a adus în prim plan figuri emblematice ale fotbalului mureşean, cele mai multe necunoscute însă de fanii fotbalului. Şi a mai făcut ceva Aurel Raţiu în această carte: a reconstituit istoria fotbalului mureşean, pe baze de date, şi nu după ureche, lucru deloc ușor de realizat. Cu o Galerie foto de excepţie, cartea ar putea fi inclusă şi la „capitolul” Foto Album! Să ne bucurăm de fotbal, citind această carte document a lui Aurel Raţiu!


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Asociația Visit Mureș: Bujorul de stepă, în centrul atenției la festivalul de la Zau de Câmpie

Distribuie Asociația Visit Mureș, în colaborare cu Asociația pentru Patrimoniu, va organiza în perioada 27-28 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.