Conducere nouă la Aeroportul „Transilvania” Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1487 Vizualizări

Conducere nouă la Aeroportul „Transilvania”

111Fostul viceprimar al municipiului Târgu-Mureş, Peti Andras, a câştigat procedura de selecţie prealabilă pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş. Preselecţia a fost organizată de Consiliul Judeţean Mureş, iar rezultatul acesteia a fost făcut public joi, 23 iunie, pe site-ul instituţiei, www.cjmures.ro.

112

Peti Andras, preşedinte al Consiliului de Administraţie

Contactat de cotidianul Zi de Zi, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional „Transilvania” a dezvăluit principalele obiective prevăzute în planul său de management. „Aş dori să continui activitatea pe care am început-o acum trei ani, de creştere a traficului la Aeroportul Internaţional „Transilvania” Târgu-Mureş, scoaterea aeroportului în Europa, atragerea de companii aeriene, diversificarea serviciilor oferite pe aeroport, tot ceea ce ţine dezvoltarea normală, reală, a unei instituţii publice aflată în subordinea Consiliului Judeţean, care serveşte interesele judeţului, interesele regiunii devine de fapt motorul economiei din regiunea noastră”, a declarat Peti Andras. „În hotărârea de Consiliu Judeţean era trecută data de 1 iulie 2016 pentru începerea mandatului, dar depinde şi de validarea şi constituirea Consiliului Judeţean, respectiv de cât de repede se va convoca o şedinţă ordinară sau extraordinară prin care consilierii judeţeni să aprobe prin hotărâre numirea noilor membri în Consiliul de Administraţie”, a completat Peti Andras.

113

Felicia Pop, auditor statutar

În cadrul aceleiaşi proceduri de selecţie prealabilă, fostul director executiv al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Mureş, Felicia Pop, a fost declarată „Admisă” pentru funcţia de administrator neexecutiv, membru al comitetului de audit, auditor statutar. „De aproximativ două săptămâni nu mai sunt funcţionar public. Pentru postul de auditor financiar era o condiţie, iar opţiunea pentru a face parte din comitetul de audit din cadrul Consiliului de Administraţie al Aeroportului se baza pe faptul că în primul rând eu am mai fost auditor la aeroport şi de asemenea am fost şi în Consiliul de Administraţie şi cunosc activitatea aeroportului şi apoi experienţa de-a lungul timpului ca auditor, pentru că am calitatea de auditor financiar din anul 2001, doar că am fost suspendată pe perioada în care am activat în instituţiile publice.

Auditorul e practic cel care veghează la respectarea legilor, atât sub aspectul managementului, cât şi sub aspect financiar-contabil într-o entitate publică”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Felicia Pop.

Cine a selectat candidaţii?

Comisia de selecţie a fost alcătuită din Ioan Alin Mărginean (preşedinte, director executiv al Direcţiei Economice din cadrul Consiliului Judeţean Mureş), Genica Nemeş (membru, director executiv al Direcţiei Juridice şi Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean Mureş) şi Elena Popa (membru, şef serviciu al Serviciului Resurse Umane din cadrul Consiliului Judeţean Mureş).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE