Home / Administratie / Accesarea banilor europeni, pariul lui Ioan Nicoară

Accesarea banilor europeni, pariul lui Ioan Nicoară

Distribuie

A iernutConsiliul Local al oraşului Iernut s-a întrunit luni, 27 iunie, într-o şedinţă festivă în cadrul căreia noii consilieri locali şi primarul reales al localităţii, liberalul Ioan Nicoară, au depus jurământul pentru mandatul 2016-2020. Şedinţa s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a prefectului judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi a şefei Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Ioana Rus, iar printre invitaţi s-au aflat şi consilierii judeţeni liberali Nadia Raţă şi Molnar Ervin.

B iernut

Resursele financiare, oful cel mare

După depunerea jurământului, primarul Ioan Nicoară a susţinut o alocuţiune în care a subliniat greutăţile întâmpinate în accesarea fondurilor europene. „De multe ori, din motive independente de voinţa noastră, chiar dacă ne-am făcut strategii şi planuri, întotdeauna principala cauză a neîndeplinirii planurilor a fost resursele. Resursele financiare, în primul rând. Nu este un caz special la Iernut, mai sunt şi alte cazuri de oraşe mici şi mijlocii şi domnul prefect cu siguranţă ştie că şi pentru mandatul 2016-2020 majoritatea axelor de finanţare nu pot fi accesate de oraşele mici care au sate aparţinătoare. Întotdeauna am fost Cenuşăreasa în ceea ce priveşte negocierile pentru finanţările europene. Sigur, ne vom strădui împreună cu Consiliul Local, să accesăm fonduri europene acolo unde este posibil, însă pentru a elimina diferenţele dintre oraşele – municipii, între comunele care ne depăşesc din punctul de vedere al milioanelor de euro, ar trebui ca împreună să facem lobby la Guvernul României, la Parlamentul care va fi ales, pentru a găsi o soluţie în special pentru noi, oraşele mici. Una dintre ele ar fi o axă de finanţare pentru oraşele mici, care au sate aparţinătoare”, a afirmat Ioan Nicoară.

B iernut

„E timpul să facem front comun”

De asemenea, primarul reales al oraşului Iernut a făcut un apel la unitate către noii consilieri locali pentru rezolvarea problemelor din comunitate. „Avem un Consiliu Local cu foarte mulţi foşti consilieri locali, chiar cu trei-patru mandate la activ, şi sunt convins că binele pentru cetăţenii oraşului va răzbate, chiar dacă facem parte din partide politice diferite. Ecourile campaniei electorale s-au stins demult, ne-am regăsit ca şi concetăţeni şi probabil şi ca prieteni şi cred că este timpul să facem front comun pentru a rezolva atâtea şi atâtea doleanţe ale cetăţenilor din oraş”, a precizat Ioan Nicoară.

C iernut

15 consilieri locali

Noul Consiliu Local al oraşului Iernut este alcătuit din 15 membri, după cum urmează: 6 din partea PNL (Dorel Călian, Vasile Cornea, Elisabeta Demeter, Vasile Mureşan, Constantin Pantea, Dan Dumitru Simion), 4 din partea ALDE (Mircea Popa, Lucian Şuteu, Simona Elena Turcu, Traian Ţandea), 3 din partea PSD (Rareş Mihăilă Bircea, Horaţiu Moldovan, Pantics Attila Csaba), 1 din partea UNPR (Vasile Mărginean) şi 1 din partea UDMR (Elemer Nadrag).

Alegerea viceprimarului oraşului Iernut a fost amânată pentru una din şedinţele viitoare ale Consiliului Local.

 

 

De asemenea, verificati

Interviu. Asociația Caritas-peste trei decenii de angajament social în slujba comunității. Află ce servicii oferă

Distribuie Asociația Caritas Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1990 de Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.