Home / Administratie / Alianţă PSD – UDMR la Primăria Luduş

Alianţă PSD – UDMR la Primăria Luduş

Distribuie

115 din cei 16 consilieri locali validaţi ai oraşului Luduş au depus jurământul luni, 27 iunie, în cadrul unei şedinţe festive găzduită de Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din localitate. În cadrul aceleiaşi şedinţe, primarul reales al localităţii, social-democratul Ioan Cristian Moldovan, a depus jurământul pentru mandatul 2016-2020, iar reprezentantul UDMR Kis Istvan a fost ales, cu unanimitate de voturi, în funcţia de viceprimar. La eveniment au participat şi prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şefa Serviciului Juridic din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Ioana Rus, Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, şi părintele Lucian Voşloban, protopopul ortodox al oraşului Luduş.

B ludus

„Trebuie să avem o administraţie prietenoasă cu cetăţenii”

Cel mai aşteptat moment al şedinţei fost cel al depunerii jurământului de către Ioan Cristian Moldovan, care s-a adresat apoi consilierilor locali. „Alegerile din 5 iunie au fost o confirmare a faptului că Luduşul apreciază ce am făcut noi în ultimul mandat şi pentru asta mulţumesc încă o dată celor prezenţi. Realegerea mea este şi un prilej de maximă responsabilitate, deoarece ştiu că aşteptările luduşenilor sunt din ce în ce mai mari, iar noi trebuie să menţinem acest nivel de dezvoltare a oraşului pentru a nu dezamăgi în continuare. S-au realizat multe investiţii pentru infrastructura oraşului, pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, scopul final fiind independenţa financiară a oraşului nostru. Oraşul nostru trebuie să redevină ceea ce a fost odată, un oraş puternic industrializat care să devină un pol economic important al acestei zone. Un alt scop al administraţiei locale reprezintă apropierea, în continuare, de cetăţean. Trebuie să avem o administraţie prietenoasă cu cetăţenii, care să vină în sprijinul cetăţenilor, iar încrederea şi respectul trebuie să ni le câştigăm noi, prin comportamentul pe care îl avem în faţa cetăţeanului”, a afirmat Ioan Cristian Moldovan. „Noi avem o datorie faţă de cetăţenii oraşului Luduş, şi nu invers”, a adăugat primarul oraşului Luduş.

viceprimar ludus

Kis Istvan, (re)ales viceprimar

Un alt moment de interes al şedinţei l-a constituit (re)alegerea viceprimarului oraşului Luduş, Kis Istvan (UDMR) fiind singura propunere în acest sens. „Mulţumesc în primul rând colegilor pentru încrederea acordată şi de asemenea domnului primar pentru încredere. Realegerea mea este rezultatul unei buni colaborări în ultimii patru ani, eu chiar sunt convins că a fost o colaborare bună, atât pe partea executivă, cât şi în Consiliul Local şi sunt convins că această colaborare bună şi fructuoasă va continua în interesul oraşului Luduş şi pentru luduşeni”, a menţionat Kis Istvan, aflat la al treilea mandat de consilier local.

ludus 4

Sprijin din partea CJ Mureş

Activitatea primarului reales Ioan Cristian Moldovan a fost apreciată în mod pozitiv de Ovidiu Dancu, reprezentantul Consiliului Judeţean Mureş, care şi-a reamintit sprijinul pentru autorităţile locale din oraşul Luduş. „De mâine va începe o muncă în folosul comunităţii. Vreau să mă adresez noilor consilieri locali care astăzi au fost validaţi şi să le spun că este o responsabilitate foarte mare în a gestiona nevoile oraşului, interesele oraşului, în a gestiona bani publici şi nevoile locuitorilor. Faptul că sunt astăzi aici, alături de dumneavoastră, ca întotdeauna, înseamnă că sunt alături de dumneavoastră, sunt partenerul primarului, al conducerii executive, şi pot să vă spun că nici un proiect major al judeţului nu va ocoli oraşul Luduş”, a afirmat Ovidiu Dancu.

CASETA 1 ludus

5 comisii de specialitate

Deşi la alegerile locale din 5 iunie 2016 au fost aleşi 17 consilieri locali, mandatul independentului Emil Alecu Stan nu a fost validat deoarece acesta nu a respectat legislaţia referitoare la depunerea raportului financiar.

Astfel, au fost validaţi 16 consilieri locali, care au fost repartizaţi în următoarele comisii de specialitate:

Comisia de Administraţie a domeniului public şi privat şi administraţie publică locală: Gelu Virgil Puia (PSD), Ioan Rad (PSD), Vlad Covaci (PSD), Szekely Zoltan Levente (UDMR), Paula Stînă (PNL);

Comisia de Buget-finanţe, contabilitate şi fonduri europene: Enyedi Mihai (UDMR), Claudiu Ciucă (PSD), Adrian Deteşan (PNL);

Comisia de Urbanism, amenajarea teritoriului şi protecţia mediului: Orban Karol Tiberiu (PSD), Kis Istvan (UDMR), Ioan Şopterean (PMP);

Comisia de Învăţământ, cultură, sănătate, sport, agrement, culte şi protecţie socială: Claudia Maria Botezan (PSD), Vlad Covaci (PSD), Mathe Zsolt (PNL);

Comisia Juridică, apărarea drepturilor omului, ordine publică şi relaţia cu cetăţenii: Daniel Totu (PSD), Carmen Petac (PSD), Ioan Adrian Banea (PSD).

C ludus

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.