VIDEO: Şedinţă festivă a Consiliului Local al municipiului Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 816 Vizualizări

VIDEO: Şedinţă festivă a Consiliului Local al municipiului Târnăveni

1
Primarul reales al municipiului Târnăveni, liberalul Sorin Megheşan, a depus jurământul de învestire în funcţie luni, 27 iunie, cu ocazia şedinţei de constituire a Consiliului Local. Aceasta a avut loc în incinta Casei de Cultură din municipiu şi s-a desfăşurat în prezenţa prefectului judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, şi a altor invitaţi speciali, cum ar fi reprezentanţii cultelor din municipiul Târnăveni, Dorin Florea – co-preşedintele PNL Mureş şi primar al municipiului Târgu-Mureş şi consilierii judeţeni liberali Molnar Ervin, Mara Togănel, Nadia Raţă şi Alexandru Gyorgy şi a consilierului judeţean Szabo Albert (UDMR). De asemenea, 18 din cei 19 consilieri locali au depus jurământul şi au amânat alegerea viceprimarului pentru o viitoare şedinţă, structura în funcţie de apartenenţa politică a consilierilor locali fiind următoarea: 10 PNL, 6 PSD, 2 UDMR şi 1 PMP.

Mulţumiri familiei, colegilor şi cetăţenilor

Tradiţionalul jurământ de învestire în funcţia de primar a început cu mulţumiri adresate familiei, colegilor de partid şi locuitorilor municipiului Târnăveni pentru susţinerea arătată în campania electorală, considerată bogată în „acuze gratuite, invective suburbane şi atacuri sub centură”. „Am sperat că va fi o campanie cinstită, onestă, şi să o ducem cu respect. Din păcate, ne-am înşelat. Încă o dată, vă cer scuze că nu trebuia să asistaţi la o asemenea campanie”, a afirmat Sorin Megheşan. „Mesajul meu din campania electorală a fost că facem lucrurile cu treabă bună. Acesta va rămâne în continuare”, a completat Sorin Megheşan.

Proiecte importante

Edilul-şef al municipiului Târnăveni a anunţat apoi, că „de azi ne reapucăm de treabă” şi a dat citire unor proiecte importante pentru comunitatea locală. „Târnăveniul intră în cel mai mare complex de reabilitare a infrastructurii rutiere din ultimii 50 de ani. Avem deja şantiere pe 12 străzi ale municipiului, urmând ca alte 24 de străzi să intre în reabilitare în cel mai scurt timp. Vreau să îi mulţumesc personal domnului prefect pentru tot sprijinul acordat, şi domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, care e plecat din ţară şi n-a putut participa, pentru că împreună am format o echipă care a reuşit să aducă şi să materializeze atâtea proiecte pentru Târnăveni”, a punctat Sorin Megheşan.

E sedinta

Alte proiecte importante amintite de primarul municipiului Târnăveni sunt construirea podului peste râul Târnava Mică, Centrul Cultural – făcut public pe site-ul de achiziţii de către Companiei Naţionale de Investiţii. „Sunt lucruri de care se vor bucura toate categoriile de vârstă şi în primul rând tinerii. În cel mai scurt timp sper să începem şi modernizarea Pieţei agro-alimentare. Sunt proiecte pe care le-am depus şi au fost aprobate cu mult timp înaintea campaniei electorale, pentru că am considerat mereu că Primăria municipiului Târnăveni este o instituţie dedicată locuitorilor oraşului, şi nu oamenilor politici, indiferent cine sunt aceştia”, a menţionat Sorin Megheşan.

Felicitări pentru Peter Ferenc

În discursul său, primarul municipiului Târnăveni i-a transmis felicitări noului preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc. „Sunt convins că va continua proiectele şi un proiect major pe care îl avem noi pentru Târnăveni este drumul judeţean de la Târnăveni, de la sensul giratoriu până la Ungheni. Sunt convins că domnul preşedinte ales, de asemenea domnii consilieri judeţeni, vor continua acest proiect important pentru noi toţi şi nu numai, acela de modernizare a drumului judeţean. E un proiect considerat vital şi care sper că se va realiza în cel mai scurt timp”, a afirmat Sorin Megheşan.

C prezidiu

Sprijin pentru investitori

Din alocuţiunea primarului Sorin Megheşan nu a lipsit componenta economică, respectiv mesajul de susţinere adresat agenţilor economici care creează noi locuri de muncă. „Este în primul rând meritul investitorilor români şi străini care au avut încredere în capacitatea şi talentul locuitorilor oraşului nostru”, a subliniat primarul municipiului Târnăveni.

Tensiune la stabilirea comisiilor

Şedinţa nu a fost lipsită de tensiune, „scânteia” fiind stabilirea componenţei celor patru comisii de specialitate, Economică, Juridică, Edilitară şi Socială.

Propus de colegii săi de partid pentru a face parte din Comisia Economică, respectiv din cea Juridică, social-democratul Stanislav Piaskovski nu a trecut de votul majorităţii, declinând ulterior propunerile de a face parte din Comisia Edilitară şi din cea Socială. Alături de acesta, alţi doi social-democraţi au refuzat să facă parte din Comisiile Economică, Edilitară şi Socială (Emanoil Cîrlea), respectiv Comisiile Edilitară şi Socială (Alin Mihăilescu). „Mi se părea echilibrat ca din fiecare comisie să facă parte măcar un membru dintr-un partid, nu să luăm o comisie a unui singur partid. E o chestie de bun simţ, nu de politică”, a răbufnit Stanislav Piaskovski. „Alegerile au fost democratice”, a replicat primarul Sorin Megheşan.CASETA 1

Componenţa comisiilor de specialitate:

Comisia Economică: Cornel Dordea (PNL), Dan Tutecan (PNL), Felician Popa (PNL), Ovidiu Popa (PNL), Incze Csaba (UDMR);

Comisia Juridică: Porime Ciulea (PNL), Octavian Hegheş (PNL), Dan Tutecan (PNL), Nicolae Năstase (PSD), Florin Daniel Sim (PSD);

Comisia Edilitară: Ovidiu Modorcea (PNL), Mihail Antonya (PNL), Fodor Alexandru (UDMR), Incze Csaba (UDMR), Dorin Petru Gligor (PMP);

Comisia Socială: Alin Cimpoca (PNL), Mircea Vodă (PNL), Ovidiu Popa (PNL), Nicolae Năstase (PSD), Fodor Alexandru (UDMR);

Consilieri care nu fac parte din nicio comisie: Stanislav Piaskovski (PSD), Alin Mihăilescu (PSD), Florin Marcu (PSD), Emanoil Cîrlea (PSD).

D sedinta

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE