10.000 de tîrgumureșeni își ridică ajutoarele UE Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1054 Vizualizări

10.000 de tîrgumureșeni își ridică ajutoarele UE

 

Categoriile defavorizate de persoane din municipiul Tîrgu Mureș primesc ajutoarele alimentare de la UE. Distribuirea alimentelor a început de luni, 22 iunie. Cetăţenii aflaţi pe listele întocmite se pot prezenta la Depozitul de alimente din strada Budiului nr.68, sediul Dafcochim, de luni până vineri, între orele 9.00 și 16.00.

Un număr de 10.000 de persoane nevoiașe din Tîrgu Mureș beneficiază de ajutoare alimentare UE. Beneficiarii sunt pensionarii cu venituri sub 400 de lei, şomerii, persoanele cu handicap grav sau accentuat, cei care primesc venit minim garantat sau alocaţii de susţinere a familiei.

Acte doveditoare

Pentru ridicarea ajutoarelor, beneficiarii pensionari trebuie să se prezinte cu cartea de identitate, certificate de naștere pentru minori sub 14 ani, copie de pe decizia de pensie sau mandate poștal pentru plata drepturilor. Șomerii cu indemnizație până la 450 de lei trebuie să aibă asupra lor copie de pe actul de identitate, copie de pe carnet de șomer sau mandate poștal pentru plata drepturilor pentru șomerii indemnizați sau adeverință prin care se atestă calitatea de șomer aflat în baza de date a AJOFM Mureș, pentru șomerii înregistrați care nu beneficiază de indemnizație de șomaj. Persoanele cu handicap grav sau accentuat trebuie să prezinte copie după actul de identitate, copie de pe certificatul de naștere pentru minori sub 14 ani dacă este cazul, copie de pe certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat. Beneficiarii de ajutor social și beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei trebuie să prezinte copie de pe actul de identitate, copie de pe dispoziția scrisă a primarului sau mandatul poștal pentru plata drepturilor. Față de anii precedenți s-a introdus în plus o nouă categorie de beneficiari, persoanele fără venituri, care trebuie să prezinte o adeverință de venit ANAF.

DSC_1004

Fiecare beneficiar al ajutoarelor UE va primi 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 2 kg de făină, 4 kg de mălai, 2 kg de orez, 500 grame de fasole boabe- 2 pungi, 400 grame de paste făinoase-2 pungi, conservă de carne 300 grame- 2 cutii, conservă pate de ficat 200 grame-2 cutii , conservă paste de tomate, 400 grame-2 cutii.

Măsuri pentru bunul mers al lucrurilor

La nivelul judeţului se vor distribui peste 250.000 de pachete, către 125.000 de beneficiari, din Tîrgu-Mureş 10.000, din Reghin 6.500, din Band aproape 4.000, şi din Târnăveni, peste 3.800.

„Dacă nu se vor prezenta toți beneficiarii, vom continua distribuirea în funcție de programul ce va fi stabilit de Instituţia Prefectului-Județul Mureș, care are rolul de monitoriza întregul proces. Tot de aici ni se va spune și ce vom face cu cantitățile rămase” a declarat Marta Maior, şeful Serviciului Social din cadrul Primăriei Tîrgu-Mureş. Un număr de 25 de angajați ai Primăriei lucrează foc continuu pentru ca toate lucrurile să meargă șnur și, tot în acest scop, conducerea companiei Dafcochim a asigurat în curtea depozitului un sens giratoriu, coordonat de polițiști, care să ușureze traficul de mașini.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE