Festivalul Sighişoara Medievală, sub genericul „Furtunii” lui Shakespeare Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1720 Vizualizări

Festivalul Sighişoara Medievală, sub genericul „Furtunii” lui Shakespeare

Ediția cu numărul 24 a Festivalului Sighişoara Medievală va avea loc în perioada 28-31 iulie, iar potrivit regizorului Liviu Pancu, directorul evenimentului, aceasta va fi influenţată de geniul dramaturgului William Shakespeare, la împlinirea a 400 de ani de la moartea sa, şi va purta denumirea generică „Furtuna”, după opera scriitorului.
„Ediţia 2016 a Festivalului Sighişoara Medievală ne regăseşte într-o altă formulă de parteneriat, fiind un concurs de proiecte organizat la nivelul Primăriei Sighişoara, unde Asociaţia Culturală Teatrul Scena a depus un proiect, a fost selecţionat şi a câştigat organizarea acestei ediţii. Ca artist venit din lumea teatrului, era firesc ca şi în această ediţie teatrul să fie la el acasă şi am decis ca tema majoră să fie influenţată de Shakespeare, întrucât se împlinesc 400 de ani de la moartea lui. Tema pe care am ales-o este „Furtuna” (după piesa cu acelaşi nume a lui William Shakespeare) şi cu mândrie pot spune că suntem festivalul care ne menţinem acest statut de unic festival-spectacol. Ceea ce se va întâmpla în cele 4 zile va fi în spiritul operelor lui Shakespeare. „Furtuna” va aduce la Sighişoara o corabie plină de iubitori de medieval, ca pe o insulă iniţiatică pe care Prospero împărtăşeşte, încă o dată în plus, magia acestui tip de festival”, a declarat Liviu Pancu, citat de AGERPRES.
Potrivit sursei citate, de la această ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală, pe lângă abundenţa de teatru, nu vor lipsi cavalerii, care creează animaţia, muzica medievală, muzica cultă, dar nici concursurile, unul dintre acestea fiind cel al tăietorilor de lemne. De asemenea, vor avea loc proiecţii ale filmelor celebre, inspirate din capodoperele lui Shakespeare și vor fi invitaţi cavaleri şi cântăreţi din Bulgaria, Ungaria şi foarte posibil din Polonia şi Portugalia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE