Lucian Prejbeanu, Cetățean de Onoare al orașului Luduș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 671 Vizualizări

Lucian Prejbeanu, Cetățean de Onoare al orașului Luduș

 

Week-endul trecut a fost rezervat pentru ludușeni, surprize culinare, distracţie până-n zori și atmosferă incendiară la Zilele oraşului Luduş. Timp de 3 zile, aproximativ 25.000 de spectatori, din Luduş şi din alte localităţi, s-au distrat în spaţiul compact de câteva hectare unde au fost amenajate numeroase instalaţii mecanice sau gonflabile pentru distracţie, s-au delectat cu bunătățuri din unităţile de alimentaţie publică, chioşcuri şi tarabe, au probat și cumpărat îmbrăcăminte, încălţăminte, produse ale meşterilor olari, fierari, arginatri, tâmplari şi coplitori în lemn.

Muzică pe toate gusturile

Desfășurate în perioada 24-26 iunie, evenimentul a adunat la un loc invitați de seamă și cele mai în vogă trupe și vedete autohtone, care au urcat pe scena principală amplasată în Piaţa Centrală din Luduș. Aplauze la scenă deschisă au primit soliştii Hara, Riff, Semnal M, Iris şi Cristi Minculescu, trupele şi soliştii de muzică uşoară, folk, rock Iron Cross, What s Up, Smiley. La fel de apreciați au fost și interpreții de muzică populară românească, Surorile Guţă, Delia Molnar, Ovidiu Nechita, Monica Pârlea, Roxana şi Septimiu Pop, Sergiu Vitalian Vaida și Nănașii, Angela Rusu & Band, Aurel Tămaș & Band Live, care au dăruit cele mai frumoase cântece din repertoriile lor.

foto 1

Vineri, 24 iunie, Casa orăşenească de Cultură din Luduș a găzduit inaugurarea Galeriei de Artă ”Rodica Olteanu” cuprinzând portretele în ulei a nouă personalităţi locale din secolul al XX-lea. Numeroşii luduşeni prezenţi la eveniment au participat şi la vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic bucureştean Rodica Olteanu, fiică a Luduşului, cuprinzând treizeci de tablouri, grupate sub genericul „Universul în memoria Timpului”.

683 de ani de la prima atestare documentară

În a doua zi de sărbătoare, sâmbătă, 25 iunie, a avut loc deschiderea oficilă a Zilelor Oraşului Luduş, ediţia 2016, marcată de o alocuțiune rostită de primarul Ioan Cristian Moldovan, care a mulţumit participanților pentru prezenţa lor şi pentru încrederea care i-au acordat-o, realegându-l ca primar al oraşului Luduş pentru încă patru ani. I-a invitat pe scenă pe senatorul Alexandru Petru Frătean, dr. Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş, Peter Ferencz, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Horea Soporan, preşedintele organizaţiei PSD Târgu Mureş, Kis Istvan, fost şi actual viceprimar al Luduşului, care i-au felicitat pe localnici pentru aniversarea celor 683 de ani de la prima atestare documentară a Luduşului.

Cetățean de Onoare al Ludușului

Edilul orașului Luduș a acordat Titlul de Cetățean de Onoare, diploma de onoare importante distincţii, fiilor eminenţi ai comunităţii luduşene,  în cadrul unei festivități organizate pe scena Zilelor Oraşului Luduş, sâmbătă, 25 iunie, de la ora 19.00 de către Primăria Oraşului Luduş.

În cadrul festivităţii, edilul orașului, Ioan Cristian Moldovan a înmânat Titlul de Cetățean de Onoare al Orașului Luduș, inginerului doctor Lucian Prejbeanu, absolvent al Şcolii Gimnaziale “Ioan Vlăduţiu” şi al Liceului Tehnologic, din Luduş, cu studii universitare în România şi în Franţa, european cu cetăţenie română şi franceză, inventator şi manager de proiecte inginereşti creative folositoare umanităţii în domeniul memoriilor magnetice, cu un portofoliu de peste 90 de brevete de invenţii, cu peste 100 de articole şi comunicări ştiinţifice apreciate în medii academice din Europa, Asia şi America. Este membru fondator și fost director cercetare-dezvolare al start-up-ului Crocus Technology (cu peste 60 de angajați în Franța, Statele Unite ale Americii, Rusia și Israel), vicepreședinte al asociației Școala Românească din Grenoble, membru fondator și vicepreședinte al parohiei românești din Grenoble, membru al biroului de administrație al asociației Grenoble-Isère-Roumanie, actualmente director executiv al Laboratorului de spintronică SPINTEC Lucian (instituţie cu peste 100 de angajaţi actual), din Grenoble Franţa.

Sportul și învățătura, răsplătite

Diplome de Onoare şi Plachete au fost acordate luduşenilor, Marinela Gherman, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Universitar, componentă a selecţionatei universitare a României, Horaţiu Pungea, jucător la echipa franceză de rugby OYONNAX, component al Echipei Naţionale de Rugby a României, Talas Elemer Huba, medaliat cu argint şi bronz la competiţii naţionale şi internaţionale de handbal, component al echipei HC Odorheiul Secuiesc. Diplome şi plicuri cu bani au fost dăruite elevilor Lucian Astăluş, cu media generală 10, în clasele I-VIII, Luciana Bercea, cu rezultate excepţionale la disciplina educaţie fizică şi sport,  Carmina Herepean, faza naţională a Olimpiadei de limba franceză,  Octavian Anca, finalist la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, tenis de masă, Dora Opriş, finalistă la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, tenis de masă,  Denisa Moldovan, menţiune la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, Alexandru Harfaş, participant la faza naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, Denisa Stan, campioană naţională la Triatlon II, Szanto Reka, participantă la faza naţională a Olimpiadei de limba maghiară, Bolog Eduard, participant la faza naţională a Olimpiadei de religie, Mihaly Roland, locul I la Concursul “Europa în şcoală, stop violenţei”, Paul Câmpean, locul II la faza zonală a concursului Inspiring Science Internaţional, Alexandru Urcan, locul II la faza zonală a concursului Inspiring Science Internaţional, Andra Stan, atletă, locul III la Olimpiada Naţională a sportului şcolar, Kali Anna, menţiune la faza judeţeană a Olimpiadei de limba maghiară, Iarina Tătar, menţiune la Concursul internaţional de matematică Galer David.

Încărcată de activități culturale, educative, sportive şi distractive, sărbătoarea comunitară tradiţională a luduşenilor s-a desfăşurat după un program propus de Primăria oraşului Luduş, în parteneriat cu “Music TDR Show” Cluj-Napoca şi aprobat de Consiliul Local.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE