Mureșenii aleargă pentru Spitalul Copiilor Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

Mureșenii aleargă pentru Spitalul Copiilor

Mureșenii care doresc să contribuie la înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică sunt așteptați sâmbătă, 2 iulie, de la ora 9.00, la Platoul Cornești, unde vor alerga, vor respira aer curat și vor contribui cu câte un leu.

În prezent, în jur de 12 orașe din țară sunt implicate în proiectul www.1leu.org, devenit unul de tradiție, în care oamenii aleragă și donează bani pentru construcția primului spital independent unde vor fi tratați și vindecați copiii bolnavi de cancer. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. La Târgu-Mureș, tot mai mulți mureșeni se alătură inițiativei. Potrivit organizatorilor, Dragoș Vlad, instructor de fitness la 18 Gym Fitness Club, va fi prezent la Platou pentru a-i antrena pe alergători. „Pentru că suntem ambițioși și încrezători în proiectul „Alerg pentru Spitalul Copiilor”, organizăm lună de lună acest eveniment cu ajutorul vostru, susținători ai proiectului și iubitori ai sportului. Alături de noi vor fi și de această dată Dragoș Vlad, antrenor personal la 18 Gym Fitness Club, care ne va ajuta să facem încălzirea, copiii și părinții de la clubul Torpi CSS, secția înot, îndrumați de antrenorul Szasz Andrea, precum și alergători profesioniști și amatori, care împreună cu Costea Adrian se vor „răcori” la o alergare în pădure de maximum 10 kilometri. Copiii și nu numai vor fi recompensați cu brățări personalizate și medalii de finisher”, au precizat coordonatorii proiectului din Târgu-Mureș.

Un spital dotat cu cele mai bune echipamente
Inițiatorii proiectului www.1leu.org și-au propus să ridice, alături de persoanele care se vor implica, de la zero acest spital, care să fie dotat cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii și unde să profeseze cei mai buni specialiști, care să-i salveze pe copii. „Dorim să ridicăm de la zero, împreună cu tine, un loc în care cei mai buni specialiști, dotați cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii, să poată lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor noștri. Noi credem că măsura unui popor nu este dată doar de acțiunea unor oameni puși să conducă. Ci de suma tuturor lucrurilor făcute de fiecare individ în parte. Și pentru asta avem nevoie de 80.000.000 lei. Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Și, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE