Home / Sanatate / Unitățile sanitare care doresc să se afilieze Rețelei Europene de Referință pentru boli rare, sprijinite de Ministerul Sănătății

Unitățile sanitare care doresc să se afilieze Rețelei Europene de Referință pentru boli rare, sprijinite de Ministerul Sănătății

Distribuie

Ministerul Sănătății a eliberat 32 de scrisori de recomandare pentru unitățile sanitare care și-au exprimat interesul și doresc să se afilieze Rețelelor Europene de Referință pentru boli rare sau să participe la procesul de depunere a declarațiilor de interes pentru accesarea de fonduri. „În domeniul bolilor rare, Uniunea Europeană a organizat un apel pentru accesare de fonduri având drept scop înființarea de Rețele Europene de Referință, potrivit AGERPRES.
Îndeplinind prevederile legale specificate în Directiva 2011/ 24/ UE privind asistența medicală transfrontalieră, orice grup alcătuit din 10 furnizori de sănătate, din care 8 din țările membre UE, pot aplica până la finalul apelului cu o propunere de înființare de Rețea Europeană de Referință într-o anumită zonă de expertiză medicală. Rețelele Europene de Referință se bazează pe participarea voluntară a furnizorilor de servicii de sănătate din țările membre UE și au ca scop creșterea accesibilității pacienților la asistență medicală înalt specializată, încurajarea cooperării în domeniul asistenței medicale la nivel european, urgentarea diagnosticului și îmbunătățirea tratamentului în domeniile medicale unde expertiza este insuficientă”, precizează MS într-un comunicat remis presei.
De asemenea, rețelele vor ajuta statele membre cu un număr mic de pacienți cu același diagnostic să ofere servicii înalt specializate, să crească viteza de difuziune a inovațiilor în medicină și a tehnologiilor de vârf în sănătate și să servească drept puncte focale pentru educație medicală și cercetare, ridicând astfel asistența medicală la un nou nivel.
Procesul de depunere a declarațiilor de interes pentru constituirea de Rețele Europene de Referință are loc în două etape: 16 martie — 21 iunie 2016 pentru Rețele Europene de Referință care solicită finanțare și 23 iunie — 22 iulie 2016 pentru Rețele Europene de Referință care nu solicită finanțare.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.