Linie telefonică pentru reclamarea comercializării alimentelor alterate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Linie telefonică pentru reclamarea comercializării alimentelor alterate

alimenteDirectorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş, dr. Vasile Liviu Oprea, a anunţat, vineri, că pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în sezonul cald, când creşte riscul alterării alimentelor, instituţia a înfiinţat o linie telefonică specială pentru reclamarea cazurilor de comercializare a alimentelor alterate sau păstrate necorespunzător, care va funcţiona în paralel cu Telefonul Verde al ANSVSA.
„Pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, pentru că în sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor, este bine să se respecte câteva măsuri simple de către consumatori. În acest sens, atât ANSVSA, cât şi DSVSA Mureş, recomandă populaţiei să cumpere alimentele doar din locurile sau spaţiile înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pentru că doar astfel le oferă garanţia unor produse sigure (…) Recomand consumatorilor ca în momentul în care constată abateri de la normele sanitar-veterinare, descoperă alimente cu termen de valabilitate expirat sau depozitate necorespunzător să sune de urgenţă la 0265 314975 sau la Telefonul Verde 0800826787”, a afirmat Vasile Liviu Oprea.
În paralel, a spus Vasile Liviu Oprea, inspectorii DSVSA Mureş sunt prezenţi în teritoriu, unde verifică în permanenţă unităţile de alimentaţie publică cu risc crescut, în zonele turistice, la festivaluri, la mese festive etc. Acesta a precizat că DSVSA Mureş verifică dacă agenţii economici respectă normele sanitare veterinare, modul în care se prezintă lanţul frigorific pentru alimente, însă aceste măsuri trebuie dublate şi de vigilenţa oamenilor.
„În momentul în care cumpără alimentele, să se îndrepte rapid către casă pentru a le depozita în frigider, la temperaturile prescrise de producători – laptele, ouăle la temperaturi de 0-4 grade Celsius, iar carnea congelată la sub -12 grade. Este foarte important ca atunci când constată că în frigider există produse alterate este important să le scoată din frigider pentru a contamina şi celelalte produse, de asemenea trebuie spălate foarte bine fructele, legumele. Atât noi, cât şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandăm populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sunt cumpărate”, a subliniat Oprea.

(Sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE