Băla, în haine de sărbătoare la Târgul de vară Comune
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 752 Vizualizări

Băla, în haine de sărbătoare la Târgul de vară

1 (11)Tradiţia spune că în a doua duminică a lunii iulie la Băla lumea se bucură de tradiţionalul târg de vară. Anul 2016 nu a făcut excepţie, duminică, 10 iulie Târgul de vară de la Băla şi-a consumat o nouă ediţie, o adevărată sărbătoare a cântecului şi jocului popular. „Aşa cum am promis anul trecut iată că ne revedem şi în acest an la Târgul de vară de la Băla. Chiar dacă am avut alegeri puţin mai dificile suntem împreună la această frumoasă sărbătoare. Am încercat să ne mobilizăm şi să păstrăm această frumoasă tradiţie de la Băla care este târgul de vară. Ne bucurăm să avem prezentă în mijlocul conducerea judeţului Mureş care de fiecare dată a încercat să fie aproape de noi. Chiar dacă suntem o comună mică, dar încet, pas cu pas  putem reuşi. Am organizat târgul din acest an împreună cu consilierii locali, cu oamenii pe care i-am adunat în jurul meu. Am făcut o echipă şi fiecare a contribuit cu ce a putut, mai tradiţional, fără bani de la bugetul local. Pentru mine este foarte important ca prin acest eveniment să promovăm tradiţiile, cântecul şi jocul popular. Şi eu am făcut parte dintr-un ansamblu de dansuri, am cântat muzică populară şi doresc din tot sufletul să ducem mai departe aceste valori”, a precizat Mariana Vlad, primarul comunei Băla.

”Băla nu este o comună uitată”

2 caseta 1Faptul că am dorit să fiu alături de dumneavoastră, de doamna primar, şi faptul că reprezint instituţia Consiliului Judeţean vine să întărească cele afirmate şi în anii trecuţi,  că Băla nu este o comună uitată, are oameni care pot să o ajute care, cu siguranţă o vor face. Niciun proiect care va viza comuna Băla nu va fi uitat de Consiliul Judeţean, dimpotrivă, să încercăm să o atragem în ce înseamnă dezvoltarea”

Ovidiu Dancu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Mandat rodnic pentru comuna Băla

3 caseta 2Noul mandat al doamnei primar Mariana Vlad cu siguranţă va produce multe roade, fapt pentru care îi doresc mult succes, să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus , să facă din Băla o comună înfloritoare în care oamenii să se simtă bine, iar peste patru ani să sărbătoriţi împreună realizările pe care le-aţi îndeplinit”

Alexandru Câmpean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş

Comuna Băla poate conta pe noi”

4 caseta 3Vin de fiecare dată la acest târg cu mare bucurie şi mă bucur că Mariana Vlad îşi poate continua proiectele pe care le-a început cu atâta greutate în mandatul recent încheiat. Iată, poate să justifice toată munca ultimilor ani. Felicitări se cuvin Consiliului Local, noului viceprimar, şi împreună  să aducă bucurie şi prosperitate locuitorilor comunei. Ce pot eu să spun în plus este că dumneavoastră, comuna Băla poate conta pe noi, pe senatorul Alexandru Petru Frătean, pe deputatul Vasile Gliga , pe cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Mureş. Puteţii conta pe noi, în ceea ce credem şi credeţi că trebuie să facem pentru comuna Băla”

Alexandru Petru Frătean, senator PSD

Avem o echipă puternică”

5 caseta4Ne aflăm într-o comună mică, dar cu oameni cu suflet mare. Vin de fiecare dată la Băla la această sărbătoare, iar acum, mai mult ca niciodată avem o echipă puternică, cu doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean şi, împreună cu senatorul Alexandru Frătean o putem sprijinii pe doamna primar Mariana Vlad în ce priveşte proiectele  pentru comuna Băla . În ce mă priveşte, ca vicelider în Camera Deputaţilor , ca preşedinte PSD Mureş am o misiune destul de grea pentru a promova şi susţine toate proiectele culturale în care tradiţia şi portul popular să fie duse pe tot teritoriul judeţului , al ţării şi pe plan internaţional, să se ştie că români sunt şi în Transilvania, nu doar în sud sau în Moldova. De aceea suntem aici la Băla pentru a susţine aceste valori”

Vasile Gliga, deputat, preşedinte PSD Mureş

Sărbătoarea cântecului şi dansului popular

10Sărbătoarea de la Băla a stat sub auspiciile cântecului şi jocului popular, protagoniştii fiind Ansamblul “Plaiuri Mureșene” al Palatului Copiilor din Târgu-Mureș, Ansamblul de dansuri populare din comuna Voivodeni, Ansamblul de dansuri populare “Mugurelul” din Sâncraiu de Mureș , Ansamblul de dansuri populare din Merșior , Ansambul de dansuri populare “Flori de pe câmpie” din Comuna Băla,  Ansamblul Artistic Profesionist “Mureșul” din Tîrgu-Mureș şi soliştii Bianca Adelina Pop, Dorina Iuliana Oprea, Nagy Alex,  Nagy Maria,  Bogdan Orban , Ana Georgeta Balla şi Narcisa Balla.

8 Au completat programul artistic soliştii  Livia Harpa,  Narcisa, Teodora si Teodor Țogorean,  Nicolae Turcu și Grupul Izvoare din Cluj şi Andrei Romanică.

9

Programul folcloric a fost completat cu momente de muzică ușoară și dans modern aduse de Kitty și Forty-one, Trupa Optim Dance Studio Târgu-Mureș şi solista Teodora Sântean, care au prefaţat tradiţionalul foc de artificii care a consfinţit un nou moment de sărbătoare la Băla.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE