Povestea dansatorului care a fondat prima școală de street dance din Târgu-Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1611 Vizualizări

Povestea dansatorului care a fondat prima școală de street dance din Târgu-Mureș

Dansator dedicat, instructor excelent și fondatorul celei mai mari școli de dans din Târgu-Mureș, Medve Claudiu Zoltan ne dezvăluie câteva momente de pe scena ultimilor ani, ce înseamnă pentru el street dance-ul și ce își propune să aducă nou în lumea dansului.

Reporter: Când ai început să dansezi, care ți-a fost motivația și ce înseamnă pentru tine dansul?
Medve Claudiu Zoltan: Am început să dansez în 1990, adică acum 26 de ani, având 14 ani la acea vreme. Motivația mea a fost să învăț să dansez cât mai bine, să am propria mea sală de dans. Mi-am dorit să pot să predau ceea ce am învățat și învăț atât în țară, cât și în afara țării. Acum, mă motivează dansatorii cărora le predau în cadrul școlii de dans Real Attraction. Pentru mine, dansul este totul deoarece din asta trăiesc și o fac din suflet și cu cea mai mare seriozitate.

Rep.: Ce colaborări ai avut de-a lungul timpului? La ce evenimente ai participat?
M.C.: La scurt timp după ce mi-am început cariera de dansator am înființat trupa de dans „B.R.E.” (Bad Rappers Enemy), cu care am avut mult succes și am devenit cunoscuți în sfera stilurilor de dans hip-hop și breakdance, datorită faptului că am participat la multe evenimente în toată țara. În anul 1995 am luat locul I la concursul „Cine ce știe”. Pe lângă premiile câștigate cu trupa „B.R.E”, am dansat lângă artiști precum B.U.G. Mafia, Câini de Salon, UFO etc. Începând cu anul 1997, trupa „B.R.E” s-a desființat, iar eu am continuat să predau cursuri de dans până în anul 2001. Între anii 2001 și 2003 am urmat cursurile de dans din cadrul Școlii Județene de Arte Harghita și am obținut diploma de instructor de dans. Am continuat să predau, dar și să particip la workshop-uri sub îndrumarea unor dansatori profesioniști precum: Gabor Hartmann, Bruce Blanchard & Junbox, Judit Kalo, Emanuele Battista, Cosma Levi Lennon, Renata Veszi, Szabo Tamas, Simone Ginanneschi, Alex The Cage, Mr. Wiggles, etc. În 2009, când am început să particip la diferite concursuri, am obținut locul IX la un campionat național de breakdance, apoi în 2010 locul VI tot la un concurs național de breakdance, ca mai apoi să mă clasez pe locul V la aceeași categorie și locul II la categoria hip-hop, la Campionatul European din Ungaria. În 2010 am început să participăm la concursuri cu dansatorii noștri, unde am obținut foarte multe premii, atât în țară cât și în afara ei. În 2011, împreună cu doi dansatori de-ai mei, am plecat în Ungaria la un campionat european, unde cei doi au obținut locul II la categoria breakdance și locul I la categoria Dance Show. În 2012 am obținut locurile I și II la un concurs național de street dance, iar la începutul anului 2013 am obținul locul II la un campionat de street dance din Ungaria.

Rep.: Când ai înființat școala de dans Real Attraction în Târgu-Mureș?
M.C.: Între anii 2010 și 2012 țineam cursuri de dans în Târgu-Mureș de două ori pe săptămână, dar am luat o pauză de un an ca să pot participa la diferite workshop-uri, să învăț cât mai multe. La data de 18 noiembrie 2013 am deschis școala de dans Real Attraction aici în Târgu-Mureș, cu o activitate normală. În prezent, după 3 ani de la înființare, avem peste 100 de dansatori și ne dorim ca pe viitor să avem minim 200. Vrem să arătăm lumii ce înseamnă Street Dance, ne dorim ca ei să îndrăgească acest stil de dans la fel de mult ca și noi.

Rep.: Ce stiluri de dans predai?
M.C.: Stilurile principale pe care le predau se încadrează în așa zisa „umbrelă” a street dance-ului, în următoarea ordine: popping, locking, house, hip-hop (old-middle-new), breaking (b-boys și b-girls). În cadrul școlii de dans Real Attraction se pot învăța și stilurile waacking, vogue, dancehall, dar pentru acestea invităm instructori de dans specializați. Încercăm de multe ori să îmbinăm aceste stiluri, să aducem lumii ceva nou, ceva diferit. Coregrafiile noastre sfârșesc de cele mai multe ori în diferite show-uri de dans, unde încercăm să dăm tot ce e mai bun.

Rep.: Care e programul săptămânal al școlii?
M.C.: Școala funcționează în timpul anului școlar de luni până vineri, între orele 09:00-21:00. Pe lângă stilurile de dans menționate mai sus, avem și ore de Zumba Fitness în fiecare zi.

IMG_3375Rep.: La ce evenimente ai participat de când ai înființat Real Attraction?
M.C.: De când am înființat școala de dans Real Attraction am participat și participăm în continuare la diferite evenimente, de exemplu: zilele orașului, balul bobocilor, majorate, nunți, botezuri, concursuri naționale, internaționale și europene, show-uri tv etc. În acești 3 ani am ocupat locuri intre X si I și ne-am întors acasă cu 30 de cupe, 70 de diplome și mențiuni la diferite concursuri.

Rep.: Ce așteptări ai de la elevii cărora le predai?
M.C.: Așteptările mele și a celorlalți instructori de dans sunt unele simple. Ne dorim ca elevii noștri să vină la antrenamente, să fie atenți, punctuali, să comunice cu noi, să creadă în noi și în ei, să dea tot ce pot pentru că doar așa vor deveni din ce în ce mai buni. Ne dorim ca fiecare să ajungă unde își dorește, să fie un exemplu pentru toți cei care vin din urmă.

Rep.: Ce planuri ai pe viitor?
M.C.: Plănuiesc să particip împreună cu elevii mei la cât mai multe evenimente, să ne extindem cât mai mult orizonturile. Îmi doresc să avem și mai mulți dansatori, pe care să îi inițiem în cultura hip-hop-ului și în restul stilurilor care țin de street dance. Vreau să continui antrenamentele, alături de ceilalți instructori, cu multă muncă și seriozitate. Considerăm important ca tineretul să îndrăgească, să găsească plăcere în aceste genuri de dans.
Pentru mai multe informații, accesați site-ul nostru: http://www.real-attraction.ro/.

Anais PETRICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE