Peste 1.000 de basarabeni, în vizită la Târgu-Mureș Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

Peste 1.000 de basarabeni, în vizită la Târgu-Mureș

Peste 1.000 de basarabeni vor vizita municipiul Târgu-Mureș în această vară și în toamnă. Acțiunea face parte din programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Primul grup va ajunge la Târgu-Mureș vineri, 15 iulie, și va vizita Cetatea Medievală, Palatul Culturii și centrul istoric.
Prin acest program, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în vara aceasta și în toamnă vor veni 100.000 basarabeni în România. Cazarea în Târgu-Mureș este asigurată de Universitatea de Medicină și Farmacie, iar organizatorii fac un apel la autoritățile din județ să fie receptive și să sprijine acest program. „În cadrul programului de înfrățiri primim foarte multe solicitări de vizitare a orașului Târgu-Mureș, un loc cu încărcătură istorică deosebită și unde consensul etnic este la el acasă. Sunt realități pe care dorim să le facem cunoscute, mai ales pentru că există acest interes din partea oamenilor. Basarabenii trebuie să își cunoască țara și de o parte și de cealaltă a Prutului. Sperăm ca prin această inițiativă să se constituie o majoritate unionistă care să voteze pentru unire în 2018”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
Organizatorii fac un apel la toți târgmureșenii să îi întâmpine pe frații de peste Prut și chiar să se înfrățească cu ei folosind platforma online www.basarabia-acasa.ro. Toți cei care doresc să întâmpine grupul de basarabeni în Târgu- Mureș pot lua legătura cu Dragoș Burghelia, telefon 0756-402.004, responsabilul local al acțiunii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE