Home / Sanatate / DSP Mureș a suspendat activitatea a opt firme din cauza curățeniei precare

DSP Mureș a suspendat activitatea a opt firme din cauza curățeniei precare

Distribuie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a afișat pe site-ul propriu raportul de activitate al Serviciului de Control în Sănătate Publică Mureș pentru primul semestru al acestui an. Potrivit documentului, a fost suspendată activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare, au fost acordate 32 de avertismente şi au fost aplicate amenzi de peste 166.700 lei, în urma celor 1.192 de controale efectuate.

Potrivit raportului publicat de Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Mureş, în cadrul celor 1.192 controale au fost recoltate 103 probe (dintre care 12 s-au dovedit neconforme), au fost aplicate 252 de amenzi în valoare totală de 166.750 lei, 32 de avertismente, opt suspendări de activitate, 91,2 kilograme de alimente au fost interzise consumului uman, fiind retrase şi 4.760 de ambalaje pentru alimente, şi 43,71 kilograme de produse şi 230 litri de lichide au fost interzise pentru comercializare în unităţi de învăţământ.

Nerespectarea normelor sanitare
Principalele deficienţe identificate au fost nerespectarea normelor sanitare pentru asigurarea calităţii serviciilor de asistenţă medicală, gestionarea necorespunzătoare a deşeurilor rezultate în urma activităţilor medicale, nerespectarea normelor de igienă în unităţile de asistenţă şi îngrijire a copiilor şi vârstnicilor, nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică necesare asigurării securităţii produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a materialelor care vin în contact cu alimentul. De asemenea, DSP Mureş a constatat probleme la comercializarea sării iodate pentru consum uman cu conţinut de iod în afara limitelor stabilite de normele în vigoare, nerespectarea legislaţiei privind alimentaţia recomandată preşcolarilor şi şcolarilor, nerespectarea normelor de igienă şi sănătate publică sau în asigurarea calităţii apei potabile. Au mai fost constatate probleme în privinţa normelor privind funcţionarea cabinetelor de înfrumuseţare corporală, în unele zone de locuit, la apele de îmbăiere, la plasarea pe piaţă a produselor biocide, nerespectarea normelor în privinţa fumatului, fiind identificate şi condiţiile de funcţionare constituie risc iminent pentru sănătatea populaţiei.

Șase acțiuni tematice pe plan județean
DSP Mureş a precizat că a avut în total 13 acţiuni tematice derulate pe plan naţional şi șase acţiuni pe plan judeţean. Acțiunile derulate pe plan județean s-au referit la condiţiile de funcţionare a unităţilor care asigură servicii externalizate (catering,spălătorie) în unităţile sanitare cu paturi de stat şi private, la verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unități medico-sanitare și socio-medicale, la verificarea normelor de igienă și sănătate publică și asigurarea serviciilor specifice Sărbătorilor Pascale, la respectarea legislației în vigoare în unitățile de alimentație publică și retail care funcționează în vecinătatea unităților de învățământ, la verificarea condiţiilor igienico-sanitare la producătorii de apă potabilă din mediul urban, dar și la respectarea legislaţiei în vigoare pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Mureş.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.