Home / Social / Curs de gătit dedicat tinerilor din centrele de plasament

Curs de gătit dedicat tinerilor din centrele de plasament

Distribuie

Echipa „Zâmbete în dar” din cadrul JCI Târgu-Mureș pregătește în această vară un nou proiect inedit dedicat tinerilor din centrele de plasament din Mureș. Este vorba despre un curs de gătit format din patru module, în urma căruia participanții vor învăța să gătească și vor deprinde bunele maniere practicate la masă și în special într-un restaurant.

La finalul cursului de gătit, vor fi premiați tinerii care vor învăța cele mai multe rețete și vor găti cele mai gustoase preparate. „Luna iunie a fost dedicată celor mici, iar luna august dorim să o dedicăm celor mari, astfel că în luna august vom desfășura un curs de gătit prin intermediul căruia tinerii diferitelor centre de plasament se vor întâlni și împrieteni, dar mai ales vor învăța să gătească. Rețetele vor fi de o dificultate medie, tinerii vor lucra în echipe, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiați. Cursul este format din 4 module, primele trei fiind destinate în totalitate procesului de gătit, iar în cel de-al patrulea tinerii vor învăța care sunt bunele maniere practicate la masă și în special într-un restaurant”, a menționat Alexandra Botoș, managerul de proiect.

2 activitatiActivități pentru copii mari și mici
Acesta nu este singurul proiect dedicat copiilor și tinerilor ce provin din medii defavorizate sau care se află în centrele de plasament. La mijlocul lunii iunie, voluntarii JCI Târgu-Mureș au organizat o mică excursie la Zoo Târgu-Mureș, de care au beneficiat copiii Centrului de Plasament „Sfânta Elisabeta”. Cei mici s-au arătat impresionați de ceea ce au văzut, mai ales că unii dintre ei s-au aflat pentru prima dată la o Grădină Zoologică. „Ne aducem cu drag aminte de experiența de la Zoo cu micuții centrului „Sfânta Elisabeta”. Din momentul în care microbuzul a parcat în fața porții, copiii erau pregătiți să se îmbarce pentru aventură. Aceștia au fost foarte impresionați de animale, a doua zi spunând că s-au pus de acord asupra faptului că leul a fost cel mai interesant dintre toate animalele văzute. Copiii au fost fascinați de cât de multe culori poate avea înghețata pe care au mâncat-o și s-au simțit minunat în parcul de distracții pe tobogane și tiroliană, iar unii dintre ei s-au avântat chiar și în parcul de skateboard”, a afirmat Alexandra Botoș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.