Înotătoarea Márton Janka, dublă medaliată la Naționale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Înotătoarea Márton Janka, dublă medaliată la Naționale

În cadrul Campionatului Național de înot a categoriei de vârstă Cadeți (12-14 ani), disputat la sfârșitul săptămânii în municipiul Oradea, înotătoarea Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș Márton Janka a devenit campioană în proba de 200 metri bras și s-a clasat pe treapta a treia a podiumului în cea de 100 metri, la același stil. Eleva antrenată de profesorii Anderka-Farkas Kinga și Peteley Attila a mai reușit calificarea și în finala probei de 50 m fluture, unde a obținut un loc V, fiind situată în clasamentul general individual al categoriei fetelor de 12 ani pe locul VI. Participarea la Campionatul Național a fost condițonată de realizarea baremurilor impuse de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern în primăvara acestui an, la etapele regionale, iar acest lucru l-au reușit 418 înotători, legitimați la 67 de cluburi din toată țara. Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș a fost reprezentat de 13 sportivi născuți în anii 2003-2004. În afara proaspetei campioane, au mai fost prezenți următorii înotători: Orbán-Kis Eszter (2003), Moldovan Ariana (2003), Szabo Szándra (2004), Simon Csenge (2004), Morariu Erika (2004), Horga Ioana (2004), Gergely Ferenc (2004), Vodă Victor (2004), Feier Sebastian (2004), Barabás Erik (2004) și gemenii Gábor Edmond și Roland (2004).

Evoluția sportivilor clubului mureșean este apreciată ca una pozitivă, majoritatea dintre ei reușind noi recorduri personale. Clasări aproape de podium au reușit ștafetele de 4×100 m mixt fete 12 ani, clasată pe locul IV, în componența: Simon Csenge, Márton Janka, Szabo Szándra și Horga Ioana și cea a băieților de 12 ani în proba de 4×100 m, care a încheiat finala pe locul VI, avându-i în componență pe Feier Sebastian, Barabás Eric, Gergely Ferenc și Vodă Victor.

Clubul târgumureșean a obținut în clasamentul general locul 17 din 67 de cluburi participante.

Trei sportivi, 7 finale pentru cei mai mici

Competiția națională a fost precedată de concursul naţional „Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni”, rezervată copiilor 9-11 ani. Concursul a avut ca obiectiv selecţia celor mai talentaţi copii, a căror evoluţie va fi monitorizată pas cu pas de către cea care a dat și denumirea întrecerii, Camelia Potec, fostă campioană olimpică. De asemenea, cei selactați vor beneficia de două cantonamente de câte o săptămână, la Stejarii Country Club. La această întrecere, CSȘ Târgu-Mureș a fost reprezantat de 3 sportivi, antrenați de profesoara Anderka- Farkas Kinga, aceștia reușind calificări în 7 finale. Trei clasări pe podium a reușit Orbán-Kiss Orsolya (n.2005), care a câștigat proba de 100 m bras, s-a clasat a doua la 100 m spate și a treia la 50 m fluture. Aproape de podium a fost Radu Matei (n.2006), clasat pe locul IV la 50 m spate și pe locul VI la 50 m bras, în timp ce al treilea, Vas Denis (n.2005) a obținut locul VIII în probele de 100 m spate și 50 m fluture.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE