Cei mai buni electricieni Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1257 Vizualizări

Cei mai buni electricieni

111Ediţia din acest an a celui mai important concurs profesional din domeniul energiei electrice – “Trofeul Electricianului” – a fost câștigată de Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Sud.

Finala competiţiei, ajunsă la cea de-a 37-a ediţie, a fost organizată în perioada 11-14 iulie, la Brașov, iar la startul acesteia s-au aliniat cei mai buni 114 electricieni din companiile de distribuţie a energiei electrice (Electrica, ENEL, CEZ și E.ON), precum şi din cel de întreţinere şi servicii energetice. Concursul profesional „Trofeul Electricianului” se înscrie în seria de manifestări legate de sărbătorirea Zilei Energeticianului în 20 iulie – de Sfântul Ilie şi îşi propune să stimuleze interesul şi preocupările salariaţilor din sectorul de distribuţie a energiei electrice precum şi din cel de întreţinere şi servicii energetice, pentru creşterea competiţiei profesionale în vederea bunei funcţionări a instalaţiilor sectorului energetic, dar şi pentru popularizarea meseriilor specifice acestui sector.

Recunoaştere a pasiunii şi a dedicării

În acest an, juriul format din reprezentanți ai tuturor companiilor, a decis ca locul întâi să revină Filialei de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Sud, pe locul doi clasându-se Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Transilvania Nord, în timp ce poziţia a treia a fost adjudecată de Filiala de Distribuţie a Energiei Electrice Electrica Distribuţie Muntenia Nord. ”Câștigarea „Trofeului Electricianului” reprezintă pentru noi o recunoaștere a pasiunii și a dedicării pentru meseria pe care o practicăm zi de zi. Este o onoare dar şi o mare responsabilitate pentru că nu este ușor să rămâi numărul 1”, a declarat Ion Dobre, director general al Electrica Distribuţie Transilvania Sud.

Investiţii de 260 milioane de lei în 2016

De asemenea, directorul general al Electrica Distribuţie Transilvania Sud a afirmat că programul de investiţii din acest an este bugetat cu suma de 260 de milioane de lei. „Anul acesta, avem un program de investiţii de 260 de milioane de lei, în toată gama de echipamente – staţii de transformare, reţeaua de joasă tensiune”, a precizat Ion Dobre.

Directorul Electrica Distribuţie Transilvania Sud s-a referit şi la capitolul personal, considerat extrem de important pentru funcţionarea companiei în condiţii optime. „Avem multe staţii fără personal, dar nu se pune problema de o retragere completă a angajaţilor. Orice tehnică poate avea sincope, sistemele automate se pot defecta”, a arătat Ion Dobre. „Este o meserie specifică. Ne bazăm ca oamenii să aibă cunoştinţele de bază teoretice după care urmează trei luni de pregătire tehnică şi practică”, a mai spus Ion Dobre, referindu-se la programul de integrare al tinerilor absolvenţi.

B dreapta Locul 1 PRAM

Clasament faza naţională

Specialitatea „Electrician PRAM”:

  1. Vasile Cioca-Ionescu (Electrica Distribuţie Transilvania Sud – Sucursala Mureş)
  2. Dumitru Negrilă (CEZ Distribuţie)
  3. Nicolae Ioniţă (Electrica Distribuţie Transilvania Sud)

Premiul pe echipe: E.ON Distribuţie România

Specialitatea „Electrician măsurare energie electrică, verificare grupuri măsură”:

  1. Florin Chidu (Electrica Distribuţie Transilvania Sud)
  2. Vasile Dan (Electrica Distrobuţie Transilvania Sud – Sucursala Mureş)
  3. George Cristinel Andronescu (Electrica Distribuţie Muntenia Nord)

Premiul pe echipe: Electrica Distribuţie Transilvania Sud

Trofeul „Electricianului Distribuţie”: Electrica Distribuţie Transilvania Sud

Trofeul „Electricianului Servicii Energetice”: E.ON Distribuţie România

C al doilea de la stanga locul II Masura

Concursul „Trofeul Electricianului” se desfăşoară în trei faze:

– Faza de masă, la care participă toţi muncitorii electricieni din fiecare judeţ;

– Faza pe filială, la care participă primii trei clasaţi la faza de masă pentru fiecare categorie de meserii din fiecare SDEE, respectiv AISE. Sucursalele de distribuţie a energiei electrice au câte 4 categorii de meserii, iar agenţiile de întreţinere, servicii energetice, câte 3;

– Faza finală, la care participă cei mai buni trei concurenţi din etapa anterioară, pentru fiecare categorie. Faza finală este cea la nivel naţional, şi participă concurenţi din toată ţara, atât din cadrul companiei Electrica, cât şi din ENEL, E.ON şi CEZ.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE