Tinerii centrului „Alături de Voi” Mureş, dezbateri despre situațiile de zi cu zi Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 182 Vizualizări

Tinerii centrului „Alături de Voi” Mureş, dezbateri despre situațiile de zi cu zi

Fundaţia „Alături de Voi” (ADV) Mureş a organizat pe tot parcursul lunii iulie o serie de întâlniri în cadrul cărora tinerii din cadrul centrului au dezbătut, alături de specialiști, o serie de subiecte referitoare la reguli de comportament și bune maniere, la familie și relațiile dintre membrii ei, au luat parte la activități menite să stimuleze creativitatea, să îmbunătățească abilitățile de comunicare și să crească gradul de toleranță.
Săptămâna trecută, tinerii discutat despre bune maniere și reguli de comprtament. „Principala temă de dezbatere a fost „Regulile de comportament și bunele maniere”, pornind discuția de la felul în care tinerii se comportă la întâlnirile cu ceilalți beneficiari, extrapolând apoi la reguli de conduită în societate, la masă, în mijloace de transport și accentuând importanța pe care o au expresiile „te rog” și „multumesc”. De asemenea, nu au lipsit activitățile recreative și educative, una din acestea fiind vizionarea de filme, în special comedii, primite cu bună dispoziție”, au afirmat reprezentanții Fundației ADV Mureș.

Despre rolul familiei
În săptămâna 4-8 iulie, tinerii beneficiari ai centrului ADV Mureș s-au întâlnit pentru a discuta despre familie și relațiile dintre membrii ei. Ei au făcut un exercițiu de imaginație și au vizualizat o zi în care trebuie să se descurce fără ajutorul părinților. „Fiecare a încercat să explice ce înseamnă noțiunea de familie, cine este inclus în familie, ce relații implică etc. Cel mai greu de descris au fost sentimentele care pot apărea în interiorul unei familii. Principalul rol al familiei identificat de participanți a fost cel de suport. Ei au făcut un exercițiu de imaginație și au vizualizat o zi în care trebuie să se descurce fără ajutorul părinților. Doar una dintre participante crede că s-ar descurca o singură zi, alții au identificat diverse probleme, iar unul dintre participanți și-a îmbrățișat mama atunci când aceasta a venit, realizând cât de mult înseamnă pentru el. Deși ne iubim familia, întotdeauna există un conflict între generații, nemulțumirile fiind de ambele părți. La finalul întâlnirii, tinerii au scris câte o scrisorică părinților, în care au trecut ceea ce apreciază la aceștia, dar și trei lucruri pe care ar vrea să le schimbe”, au arătat reprezentanții Fundației.

Dezvoltarea creativității
În luna mai, tinerii ce frecventează Clubul Tinerilor al ADV Mureș și tinerii de la Centrul Căpușul de Câmpie au participat la o serie de activități menite să stimuleze creativitatea și să îmbunătățească abilitățile de comunicare. „Una dintre activități a fost cea de dezvoltare a manualității și creativității prin transformarea unui borcan într-o vază cu flori, folosind tehnica șervețelului. Întâlnirea a fost una plină de culoare și bună dispoziție, fiind împletită cu discuții despre dragoste și prietenie. Tinerii de la Centrul Căpușul de Câmpie au participat la activități menite să crească coeziunea de grup, să faciliteze intercunoașterea și să reducă conflictele interpersonale. De asemenea, deoarece acești tineri își petrec tot timpul împreună, specialiștii ADV au gândit activități cară să îi ajute să crească gradul de toleranță. Astfel, tinerii au interacționat în cadrul unor jocuri de comunicare, iar la final s-au împărțit în patru grupuri, fiecare grup pictând un desen, cu o tema trasă la sorți”, au mai precizat reprezentanții Fundației ADV Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE