Săptămâna Internațională a Alăptării, marcată la Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 300 Vizualizări

Săptămâna Internațională a Alăptării, marcată la Târgu-Mureș

În fiecare an, între 1 și 7 august, Alianța Mondială pentru Alăptare organizează Săptămâna Internațională a Alăptării, cu scopul de a promova, proteja și susține alăptarea la nivel global. De anul acesta, Asociațiile „My Happy Family” și „Mami Center” se alatură acestei campanii, prin organizarea evenimentului Săptămâna Alăptării la Târgu-Mureș.

„Alăptarea este o modalitate unică de a-i oferi bebelușului tău hrana perfectă pentru a crește și pentru a se dezvolta sănătos. Pe parcursul acestei săptămâni, veți putea participa la câte un eveniment zilnic, care are scopul de a va oferi informațiile necesare pentru o experiență frumoasă în alăptare. Vă așteptăm cu numeroase premii pentru burtici, mămici, tătici și copilași. Intrarea este liberă”, au precizat inițiatorii evenimentului de la Târgu-Mureș.

O săptămână plină de activități
Potrivit programului evenimentelor, luni, 1 august, de la ora 17.00, la J’ai Bistrot va avea loc proiecția unui film documentar despre alăptare. În următoarea zi, de la ora 12.00, va avea loc un curs despre alăptare într-o zonă defavorizată. Miercuri, 3 august, de la ora 17.00, în Parcul Cetății din Târgu-Mureș va avea loc un curs susținut de către Adina Iancu, moașă și consultant în terapie la „Mami Center”. Cursul se intitulează „Mulțumesc, mamă, pentru că m-ai alăptat!”, iar în cadrul acestuia participanții vor discuta despre alăptare, beneficiile și importanța alăptării. Joi, 4 iulie, de la ora 17.00, tot în Parcul Cetății din Târgu-Mureș, Adina Iancu va susține un curs despre provocări și mituri despre alăptare. În cadrul acestuia, participanții vor discuta despre problemele care pot apărea pe parcursul alăptării și vor desființa câteva mituri din popor despre alăptare. Vineri, 5 iulie, mămicile își dau întâlnire în Parcul Cetății pentru a-și împărtăși experiențele despre alăptare și vor alăpta la unison. Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 10.00, mămicile, alături de întreaga familie, sunt invitate la mișcare în aer liber. Alina Muntean a pregătit  o serie de exerciții cu babywearing și multe alte exerciții pentru mămici, tătici și copilași. De asemenea, organizatorii au pregătit și câteva concursuri pentru cei mai descurcăreți tătici și se va discuta despre importanța și rolul tatălui în alăptare. În ultima zi de activități, duminică, 7 iulie, de la ora 10.00, se va desfășura activitatea „Family picnic”, în cadrul căreia va fi subliniată importanța timpului petrecut alături de întreaga familie. Se va discuta despre câteva principii pentru o nutriție sănătoasă, iar una dintre surprizele zilei va fi reprezentată de picturile pe burtici. Vor urma sesiunile foto și multe alte surprize.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE