Home / Politic / Un senator şi doi deputaţi, ţinta PNL Mureş la parlamentare

Un senator şi doi deputaţi, ţinta PNL Mureş la parlamentare

Distribuie

333Conducerea interimară a Partidului Naţional Liberal (PNL) Mureş, asigurată de Doru Oprişcan – preşedinte şi Ervin Molnar – prim-vicepreşedinte, a anunţat vineri, 22 iulie, într-o conferinţă de presă, priorităţile liberalilor pentru alegerile parlamentare din acest an. La conferinţa de presă au participat şi foştii co-preşedinţi ai liberalilor mureşeni, Ciprian Dobre şi Dorin Florea.

Oprişcan: „Încă se merge pe vot etnic”

Luni, 18 iulie, Biroul Politic Permanent al PNL a desemnat o nouă conducere, intermediară, la nivelul organizaţiei din judeţul Mureş. Noul lider al PNL Mureş, fostul deputat Doru Oprişcan, a subliniat că la nivelul judeţului Mureş „perioada cea mai grea în acest mariaj între fost PDL şi fost PNL a fost depăşită” şi şi-a manifestat optimismul în privinţa alegerilor parlamentare, şi a anunţat că principalul adversar politic al PNL Mureş nu va fi UDMR, ci PSD. „Toţi suntem o echipă, trebuie să înţelegem acest lucru, pe toţi ne aşteaptă o etapă extrem de dificilă, eu de felul meu sunt optimist, nu atât de optimist ca domnul Dobre, nu ştiu dacă vom snopi PSD în toamnă, dar dorinţa mea mare este să îi batem. Nu ştiu cu cât şi cât de mare va fi diferenţa, dar eu sper să îi batem”, a menţionat Doru Oprişcan.

Referindu-se la numărul de parlamentari pe care PNL Mureş speră să îi aibă în viitoarea legislatură, Doru Oprişcan a anunţat că obiectivul echipei pe care o conduce este obţinerea a minimum trei locuri în viitorul Parlament al României. „Din păcate, încă se merge pe vot etnic şi asta dă o primă şansă între formaţiunile politice UDMR-ului cu acel procent de 38% din populaţie pe care îl are. Ei sunt şi foarte disciplinaţi ca prezenţă la vot, ceea ce le dă prima şansă pentru alegerile din toamnă, însă fără a vă putea estima un procent, eu vreau să batem ca număr de voturi obţinute PSD-ul. Ca număr de parlamentari în mod cert trebuie să băgăm un senator şi doi deputaţi”, a spus liderul interimar al liberalilor mureşeni.

Molnar: „Vom face deplasări în teritoriu”

Prim-vicepreşedintele interimar al PNL Mureş, Ervin Molnar, a afirmat că noua conducere a liberalilor mureşene va efectua în perioada viitoare vizite de lucru la organizaţiile locale din judeţ care au obţinut rezultate mai slabe la alegerile locale din 5 iunie 2016 şi a anunţat, la rândul său, obiectivul pentru alegerile parlamentare. „Prin aceste deplasări în teritoriu, eu zic că vom putea maximiza scorul în toate organizaţiile, pentru a câştiga alegerile din toamnă şi pentru a bate practic PSD-ul care este principalul nostru adversar”, a explicat Ervin Molnar.

Dobre, optimist: „Vom bate zdravăn PSD-ul”

Cei doi lideri interimari ai PNL Mureş sunt susţinuţi în activitatea lor de foştii co-preşedinţi ai organizaţiei, Ciprian Dobre – fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi Dorin Florea – primarul municipiului Târgu-Mureş. „Rămânem aceeaşi echipă, rămânem la fel de uniţi, chiar dacă unii deja spun altceva. Chiar dacă oamenii se schimbă la vârful piramidei, obiectivele Partidului Naţional Liberal rămân aceleaşi. Instituţiile rămân, oamenii se schimbă între ei, ceea ce vă spuneam şi atunci când eram la Instituţia Prefectului sau coordonam activitatea judeţului Mureş. Scopul principal al acestei întâlniri este de fapt acesta. Suntem şi să zic aşa echipa old boys este lângă young boys şi cred, de asemenea, că în această toamnă vom bate zdravăn PSD-ul în judeţul Mureş şi atât eu, cât şi colegul Dorin Florea vom munci pentru asta”, a precizat Ciprian Dobre. „E o perioadă sau un lucru pe care mi l-am dorit demult realizabil. Chiar ceea ce înseamnă spiritul de echipă. Spiritul de echipă înseamnă că fiecare îşi cunoaşte locul foarte clar şi echipa numită partid încearcă, ar fi excepţional, ideal, să reuşească, să aşeze oamenii acolo unde este necesar, unde au competenţe maxime şi ţinând cont de foarte multe lucruri. E o perioadă pe care eu o consider una dintre cele mai mature în ultimii 20 şi ceva de ani. De ce? Pentru că aşa se întâmplă în momentul în care ai o echipă responsabilă”, au fost cuvintele primarului Dorin Florea, care a mai afirmat că „o să îi apărăm pe primarii noştri împotriva tuturor abuzurilor care se fac”.

 

De asemenea, verificati

Tania Șchiopu, la cea mai bună prestaţie din sezon

Distribuie Tania Șchiopu, tânăra baschetbalistă de doar 16 ani, din cadrul CSM Târgu Mureș, a …

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.