Mureșenii provocați la competiția muzicală GBOB, ediția 2016 Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Mureșenii provocați la competiția muzicală GBOB, ediția 2016

 

Formațiile din Mureș sunt invitate să se înscrie și să participe la Semifinala GBOB organizată sâmbătă, 10 septembrie, la 31 Motors Pub din Suceava. Pe lângă premiile oferite sub forma unor oferte de concert la festivaluri în alte localități, înregistrări gratuite în studio sau vouchere de reducere la achiziția de instrumente și accesorii muzicale, două formații se vor califica la Finala națională GBOB România 2016. O formație va reprezenta România la Finala mondială GBOB 2017 și va avea drumul, cazarea și masa asigurate de organizatori la Atena.

The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live – de muzică originală – din lume, fiind organizată an de an în peste 30 de țări pe 5 continente. GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate, iar finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială, potrivit informațiilor furnizate de  Richard Constantinidi, președintele Asociației Sunetul Muzicii.

Implicat în Industria muzicală de mai bine de 20 de ani, Richard Constantinidi a înregistrat succese deosebite pe plan național în anii 2000 ca primul manager al formației Luna amară și este director național GBOB România și președintele Asociației Sunetul Muzicii.

Cu prima ediție GBOB de care s-a ocupat, a adus argintul României prin formația Hteththemeth de la Brașov.

De ce GBOB?!

Prin GBOB, publicul are șansa de a descoperi formații pe care nu le-a mai văzut și de a asculta muzică nouă, actuală, contemporană, originală și LIVE dintr-o gamă largă de genuri muzicale.

”Pentru artiști, este posibilitatea de a cunoaște alte formații cu care să colaboreze la concerte sau turnee, oportunitatea de a cunoaște și de a da mâna cu cei prezenți în Juriu, oameni activi în industrie …acesta este scopul GBOB România: de a aduna pe cei pasionați de arta muzicii pentru a realiza schimburi de experiență” precizează Richard Constantinidi.

În prezent, industria muzicală este puternic centralizată în Capitală. Acest proiect dorește să fie implementat ca o nouă pârghie în dezvoltarea unei industrii muzicale funcționale în întreaga țară.

În 2015, competiția muzicală GBOB România a fost relansată în România. Prima ediție organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” a acoperit întreaga țară prin organizarea celor nouă semifinale regionale pe parcursul întregului an, iar Finala națională se organizează anual în alt centru cultural sau istoric din țară. Dacă în 2015 s-a organizat finala la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea, în 2016, finala GBOB România are loc la clubul Rockstadt din Brașov.

”Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii oferite formațiilor pe tot parcursul anului, în 10 etape de concurs am avut 35 de membrii în Juriu și s-au acordat 50 de premii la 38 de formații diferite”, mai adaugă Richard Constantinidi.

Campioana GBOB România 2015, Hteththemeth (Brașov) s-a clasat pe locul 2 pe plan mondial și a adus argintul acasă de la GBOB World Final, organizat la Berlin în 26 mai. Între timp, Hteththemeth a câștigat și concursul Wacken și reprezintă România la festivalul Wacken din Germania la începutul lunii august.

Câștigătoarea concursului GBOB poate fi premiată cu un turneu internațional, înregistrări într-un studio de top cu un producător celebru, înregistrarea unui videoclip și oferta de contract de la GBOB Records Londra. Anul trecut formațiile din Târgu Mureș au putut concura la ele acasă. Eroii locali de la FUNKorporation și The Pinwheels au participat în concurs, iar ambele au ajuns în finala națională.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE