BC Mureș, din spatele „culiselor” BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 500 Vizualizări

BC Mureș, din spatele „culiselor”

Vicecampioana României la baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș urmează să se reunească la sfârșitul săptămânii viitoare în vederea pregătirii unui nou sezon, cu participare în Cupa României, Liga Națională și FIBA Europe Cup. Deși interesul fanilor, apreciați unanim de către conducerea clubului, aceasta nu a comunicat până în prezent pe site-ul oficial decât revenirea lui Sánta Szabolcs și menținerea pe banca tehnică a antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif. Diverse surse prezintă în schimb atât plecările unora dintre foștii jucători, precum și noile acizții. Niciuna dintre acestea nu au fost însă confirmate de club, care este acuzat de lipsă de transparență și respect față de fani. Motivul este însă lipsa certitudinii în ceea ce privește bugetul. „Încă totul este neclar, nu știm ce va fi, nu avem bugetul. Este adevărat că suntem în negocieri cu unii jucători, dar rămâne să vedem cine va veni și pe ce ne vom putea baza. Deocamdată totul este nesigur, nu știm cine de unde scoate aceste informații. Recent am văzut și despre Hargrove că ar fi aproape de BC Mureș, cu care noi nu am vorbit niciodată”, a specificat președintele BC Mureș Cornel Lungu.Sursele dezvăluie că unul dintre jucătorii locali, Barabási Csongor și Yurii Fraseniuk, jucător care nu este considerat străin, nu vor mai continua la BC Mureș.
Dintre cei care au disputat finala ultimei ediții se pare că doar Lászlo Polyák și Laci Lázár vor fi alături de Sánta Szabolcs, Lucian Țibîrnă și, posibil, Goran Martinic. Dinamic pare capitolul sosiriFără a fi confirmați, unii trecuți a fi în negocieri, lucru confirmat, dar fără nume, se află mai mulți baschetbaliști, unii cu realizări mai slabe decât cei pe care ar urma să-i înlocuiască, este una din obiecțiile suporterilor. Este vorba de pivotul Dalibor Djapa, de la BC Timișoara, unde a contabilizat 31 de prezențe în precedenta ediție, cu medii de 14,9 puncte pe meci, 5,6 recuperări și 1,5 pase decisive. Dalibor a mai jucat la U-BT Cluj-Napoca, BCM U Pitești și Energia Târgu Jiu. Alt jucător este Dragoș Andrei, fundaș care ar fi „secundul” lui Martinic pe post și vine de la Energia Târgu Jiu, unde a reușit 3,8 puncte, 1,5 recuperări și 1,1 pase decisive. Un al treilea trecut la negocieri este Cornel Cioacătă, extremă care vine de la CSU Atlassib Sibiu, unde a avut medii de 2,8 puncte în 27 de partide. Un alt nume vehiculat este cel al lui Alin Borșa, despre care se poate spune că revine la BC Mureș, unde a evoluat foarte puțin când s-a aflat în lot înainte de a pleca pentru un sezon la U Cluj și altul la Phoenix Galați. Pentru ca lotul să fie definitivat mai este nevoie de câțiva jucători și de…….confirmarea celor amintiți. O primă competiție, turneul de la Sibiu

Prima competiție în care va fi angrenată echipa mureșeană este cea de-a VIII-a ediție a turneului memorial „Elemer Tordai”, care va avea loc între 25 și 28 august, în Sala Transilvania din Sibiu. Aceasta va reuni la start formațiile BCM U Pitești, SCM U Craiova și CSM CSU Oradea (grupaA), CSU Atlassib Sibiu, Dinamo București și BC Mureș (grupa B). Mureșenii vor sta în prima zi, urmând să întâlnească în al doilea meci al celei de-a doua zi (ora 19.00) echipa gazdă și de la ora 17.00 în ultima zi din faza grupelor pe Dinamo. Duminică, 28 august, începând cu ora 10.00 vor avea loc meciurile între echipele clasate pe locurile 3 și 2 în grupe, urmând ca finala să se dispute de la ora 14.00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE