Home / Editorial / Când nici vântul nu-ți mai ridică fusta

Când nici vântul nu-ți mai ridică fusta

Distribuie

DSC_4597 - Copy

Străbat această neînțelegere fără să-i dau de vreun capăt și tot ce vă spun acum vine dintr-o lungă și nemăsurată măcinare a lucrurilor pe toate fețele. În mediul virtual putem fi cine vrem, cum vrem și chiar cu cine vrem. Încet, încet, în vârful picioarelor, pe nesimțite, ne depersonalizăm, ne dispare individualitatea. Oameni ce doar prin intermediul rețelelor de socializare se pot descătușa, acum sunt pe punctul de a deveni din nou captivi în media digitală. Devenit rapid un mod de viață, „Pokemon Go” este o reinterpretare a jocurilor cu Pokemoni de pe vremuri, și a generat o adevărată isterie în rândul tinerilor, și nu numai.

Pe punctul de a săvârși o ispravă eroică, desprinși dintre dimensiuni, fiind pretutindeni, cetățeni de toate vârstele cutreieră străzile, parcurile și aleile în căutare de pokemoni și se străduie să crească în nivel, pentru a se lupta cu alți maeștri, de să le rămâie numele de pomină în tot județul. Bătălia în pokemon nu se lasă cu clasica și crunta îmbrânceală întregită de un cucui superb, care se ridică între frunte și creștet, ca o gălușcă. No, nici pe departe. Înseamnă doar să apeși de un milion de ori pe ecran ca un disperat, până faci scurtă la mână, ca și cum ți-ai sunat fosta iubită din greșeală și vrei să închizi înainte să i se afișeze numele tău. Oficial, jocul încă nu a ajuns în România, dar nu va mai dura foarte mult până cei de la Nintendo și Ninatic îi vor lăsa și pe români să-l descarce din Google Play sau AppStore. Cert este că, ideea este salutară și tot mai mulţi posesori de smartphone-uri vor să îl testeze, după cum am auzit vorbindu-se în târg. Din două motive: unii consideră deja plictisitoare monitorizarea vieții altora pe facebook care, vorba fie între noi, de cele mai multe ori, li se pare mult mai interesantă decât a lor. Alții văd în acest joc un ”must have”. Sau un liant spre zâmbete și dorința de socializare. Efortul de a se integra într-un cerc de prieteni ”cool”, ieșind din zona de confort, căutându-și un rost, pentru că odată ce au introdus un ou de pokemon într-un incubator, caută varianta cea mai scurtă pentru a-l ecloza. Iar odată cu sunt cuprinși de fiorul căutării de pokemoni rari și puternici, care vin la pachet cu accesorii care te ajută să avansezi, capătă o plăcere, mai ceva ca una orgasmatică.

Mai mult de-atât, una din cunoștințele mele m-a asigurat că, jucând Pokemon Go, nici de bărbat nu-ți mai arde sau de alergat după sufletul pereche ”căci, vezi, tu, draga mea, dragostea numai năcaz îți aduce. Aici, măcar, mă aleg cu ceva!” Aceste cuvinte mi le-a rostit ridicându-și rochia până mai sus de genunchi, cu nasturii bluzei descheiaţi, lăsând la vedere, câte ceva, atât cât să te facă să o doreşti. Aceste cuvinte au fost  încă o dovadă a felului în care îmbrățișăm bucurii false și metode iluzorii pentru a nu interacţiona firesc cu semenii noștri. Ca și cum cineva m-ar fi apucat de chică și m-ar fi ridicat în aer mult, mult deasupra lumii, deasupra murdăriei în care mă tăvălesc, arătându-mi minciuna și ticăloșia în care trăiesc, în timp ce-mi mutam plasa de nylon plină cu zarzavaturi dintr-o mână în cealaltă, pe un  ton calm, pe drept cuvânt, i-am spus:

-Succes îți doresc. Căci, vezi, tu, draga mea, alergând, tot așa, după Pokemoni verzi pe pereți, timpul de la tine trece. Și vine o vreme când nici vântul nu-ți mai ridică fusta.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.