Consilierii POL au reclamat încercarea de adoptare a rectificării bugetare în regim de urgență. Andrei Mureșan: „Nu pot să spun că executivul are o vină” Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 515 Vizualizări

Consilierii POL au reclamat încercarea de adoptare a rectificării bugetare în regim de urgență. Andrei Mureșan: „Nu pot să spun că executivul are o vină”

andrei muresan

Consilierii POL au reclamat încercarea Primăriei de a trece proiectul privind rectificarea bugetară în regim de urgență. În cadrul conferinței de presă pe care au susținut-o miercuri, 27 iulie, cei trei consilierii locali ai Municipiului Tîrgu-Mureș, din partea Partidului Oamenilor Liberi, au ridicat problema nepunerii în dezbatere publică pentru 30 de zile a proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetului Primăriei Tîrgu-Mureș. Radu Bălaș, consideră „inadmisibil” ca un consilier local să fie pus în situația de a lua decizii fără a i se acorda timpul necesar pentru a se documenta. „Decizie pe care el trebuie să o ia într-un minut sau două, fără să poată consulta, în realitate, 70-80 de file care ți se pun în față”, a precizat Radu Bălaș. L-am contactat pe Andrei Mureșan, secretarul unității administrative din cadrul Primăriei Municipiul Tîrgu-Mureș pentru a ne spune cum și de ce s-a ajuns în această situație.

Situație cauzată de o ordonanță de urgență

Secretarul unității administrative din Primăria Tîrgu-Mureș a declarat că s-a ajuns în această situație din cauza Ordonanței de urgență, nr. 20, din 8 iunie 2016, prin care se echilibrează salariile la nivel de instituții publice. „Ordonanța are aplicabilitate din data de 1 august”, a precizat Andrei Mureșan. „Aceasta este singura rațiune pentru care s-a demarat adoptarea Hotărârii de Consiliu Local în regim de urgență, ca o excepție, deoarece Consiliul Local abia în 25 iunie a fost constituit. Mai departe departamentele și direcțiile tehnice operează pe anumite reguli bine stabilite, pe note justificative, care li se aprobă de conducere, în final, vine forul – care este Consiliul Local și hotărăște”, a declarat Andrei Mureșan.

„O coincidență nefericită”

În legătură direct cu declarația consilierului local, Radu Bălaș, privind imposibilitatea consilierilor de a lua decizii în cunoștință de cauză, Andrei Mureșan a declarat că „acesta este și motivul pentru care proiectul nu va mai intra în regim de urgență”. „Din păcate, nu vom mai reuși să implementăm prevederile Ordonanței de Urgență în timpul prevăzut de aceasta”, a adăugat Andrei Mureșan. Acesta ne-a explicat și faptul că întocmirea proiectului de Hotărâre a durat aproximativ două săptămâni, aspect care, împreună cu termenul prevăzut în Ordonanță, 1 august, au pus Primăria în imposibilitatea de a pune proiectul în dezbatere publică suficient de repede pentru a fi respectat termenul legal. „Nu pot să spun că executivul are o vină în această situație, a fost, din păcate, pur și simplu o coincidență nefericită, pentru că Ordonanța de urgență a fost emisă chiar într-o perioadă în care a existat un vid de reprezentativitate, în sensul că nu erau constituite Consiliile Locale”, a precizat secretarul unității administrative.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE