Home / Administratie / Radu Bălaș: „Orașul este într-o situație dezastroasă, dar noi chefuim și dănțuim pe străzi”

Radu Bălaș: „Orașul este într-o situație dezastroasă, dar noi chefuim și dănțuim pe străzi”

Distribuie

Consilieri POL - CopyConsilierii locali din partea POL – Partidul Oamenilor Liberi, Győrfi Júlia, Radu Bălaș și Mark Christian Hermann au susținut o conferință de presă, miercuri 27 iulie, de la ora 10, pe strada Poștei nr. 1. Conferința a fost organizată înaintea primei Ședințe de plen a Consiliului Local la care vor participa în calitate de consilieri locali, joi, 28 iulie. Conferința a fost transmisă live pe pagina de facebook a evenimentului.

Convocarea comisiilor, în ultima zi prevăzută de lege

„Ne-am lovit deja de anumite chestiuni pe care vrem să le prezentăm cetățenilor și alegătorilor noștri”, a spus Radu Bălaș în deschiderea conferinței. În continuare, acesta a explicat că scopul consilierilor POL nu este doar de a arăta că lucrurile nu merg bine, ci și de a le face să meargă bine. Înaintea ședinței Consiliului Local Municipal din 28 iulie, au fost convocate comisiile de specialitate, „convocare comisiilor și a ședinței de Consiliu Local a avut loc în ultima zi prevăzută de lege, destul de târziu”, a precizat Radu Bălaș, membru al Comisiei pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, agrement şi integrare europeană;. „Asta presupune că multe subiecte care sunt de interes pentru oraș nu pot fi asimilate de consilierii locali care sunt interesați să studieze actele, să vadă despre ce este vorba, mai ales atunci când sunt alocări de sume de bani importante pentru comunitate”, a explicat Radu Bălaș. Acesta s-a referit, apoi, la câteva aspecte care au fost propuse pentru a fi discutate în regim de urgență: continuarea asocierii Primăriei cu cluburile sportive, numirea unei persoane în cadrul unei societăți comerciale și rectificarea bugetară. Astfel comisiile au fost puse în situația de a da avize positive sau negative, în regim de urgență, pentru împărțirea a 52 de milioane de lei. „Considerăm inadmisibil să-i pui în față unui consilier decizia de a împărți 52 de milioane de lei – decizie pe care el trebuie să o ia într-un minut sau două, fără să poată consulta, în realitate, 70-80 de file care ți se pun în față”, a punctat Radu Bălaș.

Rectificarea bugetară, amânată

Consilierul local, Radu Bălaș a spus că nu știe dacă neapărat datorită activității consilierilor POL, „dar cert este că rectificarea bugetară a fost amânată pentru luna următoare, astfel mai avem la dispoziție 30 de zile pentru a face și noi amendamente”. „Ne bucurăm că s-a luat această decizie(…), dar suntem oarecum triști că s-a încercat trecerea acestei rectificări bugetare fără respectarea prevederilor legale”, a adăugat consilierul local POL, precizând că legea prevede ca proiectele Hotărârilor de CL să fie puse în dezbatere publică cu 30 de zile înainte de a fi aprobate.

„Noi nu vrem să fie alocați bani pentru chefuri”

„Din principiu, ceea ce am spus în campania electoral vom respecta și prin atitudinea noastră publică. Vream să dăm mulți bani pentru școli, mă refer strict la această rectificare bugetară, și vrem să dăm bani pentru achiziția de autobuze”, a declarat Radu Bălaș. Consilierii POL consideră că banii care ar trebui să fie alocați pentru școli și pentru achiziția de autobuze pot fi obținuți prin renunțarea la o serie de evenimente finanțate din bugetul local. „Nu vom fi de accord să mai alocăm 500000 de lei pentru Simfoniile Toamnei, în timp ce deja avem un eveniment dedicate zilelor orașului. Nu vom fi de acordăm să facem Revelionul persoanelor vârstnice, nu suntem de accord să dăm 250 000 de lei pentru chefuri și petreceri. Orașul este într-o situație dezastroasă, dar noi chefuim și dănțuim pe străzi, nu mi se pare normal”, a adăugat Radu Bălaș. În continuare acesta a continuat prin a vorbi despre alte evenimente a căror finanțare nu va fi susținută de consilierii POL, aducând în discuție și alte cheltuieli suportate din bugetul local, care pot fi reduse ori la care se poate renunța din punctul lui de vedere. De asemenea, au vorbit și consilierii Győrfi Júlia și Mark Christian Hermann. „Este important să investim acești bani în domenii prioritare și să nu-i facem cadou de parcă am fi Moș Crăciun”, a subliniat Győrfi Júlia. Înregistrarea completă a conferinței poate fi urmărită pe pagina de facebook a Partidului Oamenilor Liberi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.