Proiect pentru reabilitarea Palatului „Apollo” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 605 Vizualizări

Proiect pentru reabilitarea Palatului „Apollo”

111Consilierii judeţeni au aprobat joi, 28 iulie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei „Reabilitarea şi reamenajarea Centrului Cultural de Interes Judeţean „Apollo”. Valoarea totală a investiţiei, cu TVA inclus, este de 22,22 milioane lei, echivalent a 4,97 milioane euro.

Se caută surse de finanţare

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, obiectivul principal al studiului de fezabilitate – întocmit de SC Proiect SRL Târgu-Mureş – este îmbunătăţirea gradului de atractivitate culturală a judeţului Mureş, prin valorificarea şi dezvoltarea funcţională a respectivului obiectiv de excepţie, situat în centrul istoric al municipiului Târgu-Mureş, în Piaţa Trandafirilor nr. 5.

Astfel, conducerea Consiliului Judeţean Mureş are în perspectivă atragerea de fonduri astfel încât noul Centru Cultural de Interes Judeţean „Apollo” Târgu-Mureş să fie un centru de dezvoltare durabilă nu numai în domeniu educaţional, dar şi în alte domenii conexe, respectiv cel social sau cultural, prin punerea în valoare a spaţiilor proprii, care se pretează la organizarea de expoziţii şi a altor activităţi. „Există un studiu de fezabilitate care a fost prezentat în faţa consilierilor, Clădirea „Apollo” este la fel de importantă pentru noi ca şi Palatul Culturii sau Muzeul de Ştiinţele Naturii. Am executat acest studiu de fezabilitate deoarece considerăm că este foarte importantă reabilitarea acestei clădiri, şi nu doar a clădirii, ci a întregului complex care se află în prezent acolo. În aşa fel este executat acest studiu de fezabilitate, ca acele activităţi care se desfăşoară momentan în clădirea respectivă să nu fie deranjate. Vor exista în continuare acele activităţi, iar pe parcurs va fi reabilitată şi întreaga curte şi întreaga clădire care este în proprietatea Consiliului Judeţean Mureş. Şi acolo ar trebui parcări subterane şi sunt o mulţime de săli în care se pot desfăşura diferite activităţi. Acolo sunt şi sediile anumitor partide politice, bineînţeles că şi sediile acestor partide politice vor fi reabilitate prin acest proiect. Deocamdată este vorba de un studiu de fezabilitate pentru care căutăm şi finanţare. Va fi greu să suportăm investiţia din bugetul propriu, de aceea căutăm surse de finanţare pentru acest proiect”, a declarat Péter Ferenc.

Pentru realizarea proiectului, autorităţile judeţene intenţionează să atragă fonduri nerambursabile sau, în caz de extremă urgenţă, să acceseze un credit bancar. „Deocamdată nu s-a discutat despre împrumuturi bancare, consider că o să vedem în baza studiilor depuse în acest proiect, dacă este necesară o intervenţie rapidă pentru salvarea clădirii, atunci eventual se poate discuta şi de un împrumut bancar. Momentan consider să încercăm să căutăm alte surse de finanţare, ori europene ori guvernamentale”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE