Home / Administratie / Vasile Boloş, punct de vedere despre reabilitarea Palatului Apollo

Vasile Boloş, punct de vedere despre reabilitarea Palatului Apollo

Distribuie

vasile bolosConsilierul judeţean social-democrat Vasile Boloş, preşedintele Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, şi-a exprimat joi, 28 iulie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, un punct de vedere vis a vis de proiectul care vizează reabilitarea Palatului Apollo din Târgu-Mureş, imobil aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Mureş.

Redăm în rândurile de mai jos conţinutul integral al punctului de vedere susţinut de consilierul PSD Vasile Boloş:

„În calitate de președinte al Comisiei social-culturale aș dori să prezint în rezumat punctul de vedere al comisiei privind Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției „Reabilitarea și reamenajarea Centrului Cultural de Interes Județean Apollo – faza studiu de fezabilitate” care ne este prezentat în sedința de azi.

După cum este cunoscut, acest studiu face parte din Portofoliul de proiecte al judeţului Mureş inclus în Planul de Dezvoltare a Judeţului Mureş pentru perioada 2014-2020 aprobat prin Hotărărea nr. 107 din 31 iulie 2014. Dezbaterea acestui studiu în cadrul Comisiei social-culturale a evidențiat faptul că amenajarea la standarde moderne a unui Centru cultural în Palatul Apollo din Târgu-Mureș este un obiectiv care, considerăm noi, necesită o atenție deosebită în agenda de lucru pentru perioada următoare a Consiliului Județean Mureș. Modul în care este prevăzut să fie amenajat spațiul existent în momentul de față va asigura funcționalități multiple pentru activități de natură culturală și sociale în zona istorică a orașului.

Membrii comisiei consideră ca acest gen de proiecte prin care se asigură valorificarea la un nivel ridicat a patrimoniului edilitar al municipului Târgu-Mureș poate constitui un model și pentru alte alte spații care în momentul actual sunt în afara circuitului cultural și turistic al județului nostru. Exemplele care ni s-au prezentat de proiectant în cadrul ședintei comisiei legate de astfel de valorificări făcute în municipiul Sibiu sau în alte orașe din țară și din Europa ne fac să susținem cu căldură acest proiect. Evident, suntem conștienți că fondurile necesare materializării proiectului sunt subtanțiale dar acest lucru nu poate constitui o piedică insurmontabilă pentru amplificarea preocupărilor Consiliului Județean Mureș în acest domeniu.”

 

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.