Trei mureșeni sau „ex-mureșeni” la Rio Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Trei mureșeni sau „ex-mureșeni” la Rio

La ediția a XXXI-a a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio, care vor debuta vineri și se vor disputa în perioada 5-21 august, județul Mureș este reprezentat de doar doi sportivi și un arbitru.

norbert-trandafirFață de ediția de acum patru ani, de la Londra, unde a fost reprezentat de trei sportivi, dar toți trei legitimați la cluburi din alte orașe, este prezent doar înotătorul Norbert Trandafir (foto 2). Acesta a început înotul la Târgu-Mureş, sub îndrumarea lui Petelei Attila, are acum 28 de ani și va participa la a treia Olimpiadă, după cele de la Beijing 2008 şi Londra 2012. Norbert a fost campion european de juniori în 2006, medaliat cu bronz la 100 m liber la Europenele din 2012 și vicecampion mondial universitar la Shenzen în 2011 și este de câțiva ani legitimat la Bacău.

Al doilea sportiv este o sportivă, jucătoarea de tenis de masă Szöcs Bernadette (foto 1), legitimată în prezent la CSȘ Bistrița, vicecampioană europeană anul trecut cu echipa României la Europenele din Rusia, debutantă la Jocurile Olimpice.

gyarmatiAl treilea mureșean se află încă la Târgu-Mureș, dar face parte dintre oficiali, arbitrul internațional de lupte Gyarmati Ferenc (foto 3), directorul Clubului Sportiv Școlar și antrenor la secția de lupte libere a clubului. La ediția londoneză, alături de Norbert Trandafir au fost prezenți gimnastul Cristian Bățagă, legitimat și el la Bistrița și canotoarea reghineană Barabas Enikö, care a adus și ultima medalie olimpică pentru un sportiv mureșean, bronzul în proba de 8+1 în 2008, la Beijing, dar și ea legitimată la Steaua București.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE