Share

Home / Retete / Prăjitură marmorată cu prune și cremă de brânză

Prăjitură marmorată cu prune și cremă de brânză

 

Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 3 ore
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 3 h, 30 m
Dificultate: Ușor
Sursa petitchef 

Ingrediente:

Blat:
6 oua
150 g zahar
50 ml ulei
3 linguri apa
1 lingurita praf de copt
120 g faina
10 g cacao
700 g prune ( fara samburi)

Crema:
400 g branza de vaci
200 ml frisca
100 g zahar pudra
2 vanilii
10 g gelatina granule

Glazura:

100 g ciocolata
2 lg ulei

Preparare:

Etapa 1:

Pentru blat pregatim asa:

Albusurile si apa se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul si batem pana ce devine o spuma tare.

Adaugam galbenusurile si mai batem pana ce isi mareste volumul.

Apoi turnam cate putin ulei, si batem in continuare.

Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in spuma.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam o treime din compozitie.

La restul de compozitie, adaugam 10 g de cacao si turnam, sau punem cu o lingura peste partea alba din tava.

Apoi asezam prunele.

Coacem in cuptorul incalzit, cca 30 minute, pana ce trece testul scobitorii. Se scoate blatul din tava si se lasa la racit.

Etapa 2: Intre timp pregatim crema:

Branza se mixeaza pana ce devine cremoasa, apoi adaugam zaharul pudra si vaniliile si amestecam in continuare.

Hidratam gelatina dupa instructiuni.
Batem frisca.

Incorporam frisca in crema de branza, iar gelatina o dizolvam pe bain marie.
Adaugam o lingura de crema la gelatina si amestecam ( pe abur), apoi o adaugam la crema de branza.

Se amesteca foarte bine, iar crema astfel obtinuta o turnam deasupra blatului.

Se da la rece pentru 2 ore.

Etapa 3: Dupa racire se glazureaza cu ciocolata topita cu 2 linguri de ulei.

Se intinde peste prajitura si se da iar la rece pana ce se intareste glazura.

Se portioneaza si se mananca cu mareee pofta!!

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Share
Share