Se conturează lotul BC Mureș BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 461 Vizualizări

Se conturează lotul BC Mureș

La sfârșitul acestei săptămâni este programată reunirea vicecampioanei de baschet masculin BC Mureș Târgu-Mureș. Dacă în urmă cu câteva zile componența lotului era o necunoscută, îndeosebi în ceea ce privește jucătorii străini, acum acesta este în mare parte cunoscut. Jucătorii autohtoni rămași sunt Lázár László, Polyák László, Lucian Ţibîrnă şi Engi Dávid, care îşi continuă contractele. Alături de aceștia au revenit Sánta Szabolcs, Alin Borşa, Dragoş Andrei sunt aproape de a semna Cornel Cioacătă și Dani Popescu, care s-a accidentat în timpul sezonului trecut și se va alătura „tigrilor” în cazul în care va fi recuperat.

Începe să se contureze și lotul de străini al echipei mureșene. Trei dintre jucătorii de bază care au făcut parte din echipa care a disputat a doua finală din istoria clubului vor rămâne pe malul Mureșului și pentru sezonul 2016-2017. Aceștia sunt Goran Martinic, cel mai bun marcator al sezonului trecut al Ligii Naționale de Baschet Masculin, Alhaji Mohammed, jucătorul cu cea mai mare medie de puncte pe meci (19,29) și Ivan Ivanovic (în foto) căpitanul de echipă înainte de accidentare.

Lor li s-au adăugat alți doi străini. Primul este Dalibor Djapa, ultima oară la BC Timișoara, unde a fost cel mai bun marcator al echipei, precum și un jucător care va face contactul pentru prima oară cu baschetul românesc, iar al doilea este Drew Barham, care și-a petrecut sezonul trecut la Usti nad Labem, ocupanta locului 10 în prima ligă din Cehia. Acesta este un american de 27 de ani, 198 cm și 84 kg, care poate juca pe pozițiile 3-4 și provine de la Colegiul Gonzaga, absolvit în 2014. Primii jucători autohtoni ai formației au început să sosească în oraș și în zilele următoare vor face vizita medicală.

BC Mureș încearcă să-și contureze un lot cu care să facă față și debutului în Cupa Europei, unde va întâlnii în preliminarii echipa turcă, Demir Insaat Buyukcekmece Istanbul. După ce lotul va fi complet și se va trece de examenele medicale, echipa va efectua un cantonament montan la Sovata, începând cu data de 7 august.

Înaintea startului oficial, programat pentru mijlocul lunii septembrie, BC Mureș va susține câteva turnee amicale. Sunt deja programate participarea la Memorialui Tordai Elemer de la Sibiu, în perioada 25 – 28 august și Cupa Mureș, care se va disputa la începutul lunii septembrie.

Pregătiri intense pentru „tigri”

Înaintea debutului în noua ediție a campionatul masculin de baschet, care începe în data 19 septembrie cu duelul din finala ultimei ediții, BC Mureș Târgu-Mureș – CSM CSU Oradea, vicecampioana BC Mureș va avea un program intens de pregătire. După cantonamentul de la Sovata și Memorialul Tordai Elemer de la Sibiu, din 25-28 august, mureșenii vor organiza în perioada 1-3 septembrie Cupa Mureş, cu participarea echipelor CSM CSU Oradea, CSM Baia Mare şi Phoenix Galaţi, după care se vor deplasa la Cluj Napoca pentru turneu internaţional „City Cup”, care va avea loc în perioada  8-10 septembrie. În cadrul Ligii Naționale, în luna septembrie se va mai disputa o etapă, în care mureșenii vor evolua în deplasare, la Galați, cu Phoenix. Vor urma meciurile din primul tur al Cupei României, în 28 septembrie și 5 octombrie, un „hop absolvit” de „tigri”, deoarece primele patru clasate vor juca doar din faza următoare, în luna februarie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE