Sute de mașini de marfă, verificate de polițiștii mureșeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Sute de mașini de marfă, verificate de polițiștii mureșeni

 

Poliţiştii mureşeni au verificat 233 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 131 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Mureș, activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 25 – 31 iulie, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii mureşeni au verificat 233 de autovehicule, dintre care 58 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 175 de autovehicule destinate transportului de marfă şi au constatat 131 de abateri, dintre care 29 la autovehicule de transport de persoane şi 102 la cele de transport marfă.

În acest sens, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 45 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 47 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, una pentru neasigurarea/fixarea corespunzătoare a mărfii, 5 pentru lipsa documentelor,  9 pentru abateri la transportul deşeurilor, una pentru o încălcare a normelor ADR şi 23 pentru alte abateri.

De asemenea, în 8 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare) s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor respective.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE