Update: Andreea Năznean și Tamási Zsolt audiați de Corpul de control al ministrului Educației Administratie
  • vali.covaciu
  • 1 comentarii
  • 2462 Vizualizări

Update: Andreea Năznean și Tamási Zsolt audiați de Corpul de control al ministrului Educației

Corpul de control al ministrului Educatiei la ISJ MuresCorpul de control al ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice se află la Inspectoratul Școlar Județean Mureș. De luni, 1 august, până vineri, aceștia verifică documentele emise de ISJ Mureș referitoare la înființarea Liceului Teologic Romano-Catolic și audiază reprezentanții instituțiilor care sunt implicate în această problemă. Corpul de control al ministrului Educației se află în Tîrgu-Mureș în urma sesizărilor trimise de un grup de părinți ai elevilor de la Colegiul Național „Unirea”, aceștia considerând că Liceul Romano-Catolic, care funcționează în aceeași incintă cu Colegiul „Unirea”, a fost înființat ilegal.

Directorii Liceului Romano-Catolic și ai Colegiului „Unirea” au fost audiați
Cei din coprpul de control ai ministrului Educației i-au audiat până în prezent pe directorul Liceului Romano-Catolic, Tamási Zsolt, și pe directorii Colegiului Național „Unirea”, Andreea Năznean și Maria Motorga. În același timp aceștia verifică documentele emise de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, documente prin care s-a definitivat procesul de înființare și întrare în funcționare al Liceului Teologic, după ce înființarea propriu-zisă a instituției a fost decisă printr-o Hotărâre a Consiliului Local Tîrgu-Mureș. Ștefan Someșan ne-a spus că pentru moment nu ne poate da detalii în legătură cu controlul care se află în desfășurare. „Ei lucrează în clădirea Inspectoratului, colaborând cu colegii mei, care le pun la dispoziție toate documentele de care au nevoie”, a precizat acesta. În legătură cu avizul emis de ISJ Mureș prin care se aprobă înființarea Liceului Teologic, Ștefan Someșan ne-a explicat că documentul respectiv a fost emis ca urmare a Hotărârii de CL și că a aprobat transferul claselor de limba maghiară de la „Unirea” la Liceul Romano-Catolic pentru că a primit o cerere în acest sens din partea conducerii Colegiului „Unirea”, iar cererea semnată de directorul Andreea Năznean a fost însoțită și de semnăturile părinților elevilor din acele clase.

Corpul de control continuă audierile și verificările
În 2 august, au fost pentru a vorbi cu cei din Corpul de control al ministrului Educației Andreea Năznean, directorul Colegiului Național „Unirea”, și directorul-adjunct al Colegiului, Maria Motorga. Apoi, în 3 august, a fost audiat Tamási Zsolt, directorul Liceului Romano-Catolic, tot în aceeași zi a fost programată și o întâlnire cu reprezentanții părinților. De asemenea, Corpul de control a intervievat și urmează să comunice și cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureș.

Tamási Zsolt: „Din punctul nostru de vedere, discuțiile continuă”
„Din punctul nostru de vedere, discuțiile continuă, rămâne de văzut, dacă acele două săli de clasă ne vor rămâne sau vor intra în folosința Colegiului”, a declarat pentru Zi de zi, Tamási Zsolt. Argumentul acestuia pentru păstrarea sălilor de clasă este faptul că în sălile respective au studiat clase care au aparținut secției maghiare a Colegiului „Unirea”. În legătură întâlnirea pe care a avut-o cu cei din Corpul de control al ministrului Educației, Tamási Zsolt ne-a spus că i s-a solicitat planul de școlarizare și alte documente legate de înființarea și de funcționarea Liceului Teologic Romano-Catolic. Referitor la vizita din săptămâna trecută a directorului executiv adjunct al Direcției școli din Primăria Tîrgu-Mureș a declarat că nu a fost prezent, pentru că a fost în concediu, dar că în 4 august va exista o nouă întâlnire la care va fi prezent și la care vor participa și cei de la „Unirea” și reprezentanții Primăriei.

Andreea Năznean: „Au existat ilegalități în înființarea Liceului Teologic”
„Am avut o discuție și noi cu cei din Corpul de control. Într-una din zile vor veni și la noi la școală. Noi, eu și doamna Maria Motorga, directorul adjunct, am fost la Inspectoratul școlar și acolo am discutat cu ei. Se pare că se vor convinge și ei de faptul că au existat ilegalități în înființarea Liceului Teologic”, a declarat Andreea Năznean. „În 4 august va veni, din nou, domnul Horațiu Lobonț, însoțit de juristul Primăriei, pentru a măsura sălile care ni se cuvin. A fost și săptămâna trecută, dar atunci domnul Tamási Zsolt a fost în concediu”, a adăugat directorul Colegiului „Unirea”.

UPDATE: Drept la replică:

Andreea Năznean: „Să nu arunce mortul în grădina noastră și să-și asume reponsabilitatea”

După ce am publicat articolul pe site, directorul Colegiului Național „Unirea”, Andreea Năznean, m-a contactat pentru a face câteva precizări. „În documentul trimis Inspectoratului Școlar Județean Mureș, noi doar am adus la cunoștință faptul că părinții au solicitat trecerea la Liceul Teologic. Noi nu am solicitat acest lucru. Exact acest lucru l-au spus și părinții astăzi celor din corpul de control, pentru că Someșan le-a dat acestă hârtie pentru ca să se disculpe și să ne incrimineaze pe noi”, a declarat Andreea Năznean. „În document se vede foarte clar că eu nu am solicitat ruperea secției maghiare din Colegiul „Unirea”, ci doar le-am adus la cunoștință că au avut loc ședințe cu părinții, care au dorit acest lucru, cererea mea este însoțită de procesele verbale de la ședințe și de semnăturile părinților”, a mai spus directorul Colegiului Național „Unirea”. „Domnul Someșan să nu arunce mortul în grădina noastră, ci să-și asume responsabilitatea pentru ce a făcut”, a adăugat Andreea Năznean.

Acestea sunt cererile trimise de Colegiul „Unirea” Inspectoratului Județean. Una dintre cereri se referă la clase din ciclul primar, cealaltă la clase din ciclul gimnazial.

Cererea trimisa de Unirea catre ISJ Mures

cerere 2 Unirea ISJ Mures

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE