Dansul popular transilvănean reprezentat cu cinste de ”Junii Târnavei” în Bulgaria Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 399 Vizualizări

Dansul popular transilvănean reprezentat cu cinste de ”Junii Târnavei” în Bulgaria

Ansamblul ”Junii Târnavei” din Târnăveni a fost prezent în Bulgaria la festivalul internațional de folclor „Balkan Folk Fest” de la Varna unde a reprezentat cu cinste dansul popular românesc, steagul României fiind purtat cu cinste de grupa mare a Junilor alături de alte ansambluri din 19 țări din întreaga lume.  Participarea dansatorilor din Târnăveni a fost posibilă grație sprijinului Primăriei municipiului Târnăveni și al Consiliului Județean Mureș prin Legea 350, finanțări nerambursabile și cu sprijinul major al participanților.

2”Am participat în perioada 29 iulie-2 august în Bulgaria la Varna cu grupa mare de dansatori, cu 17 perechi care au prezentat o suită de dansuri populare din Transilvania. Având în vedere faptul că acest festival s-a ținut la Varna, în această perioadă turiștii sunt în majoritate din România, fapt pentru care ne-am bucurat de un succes deosebit grație evoluției excelente a dansatorilor noștrii. Primirea de asemenea a fost una foarte călduroasă. Au fost prezente în festival 269 de ansambluri din 19 țări din întreaga lume. Festivalul a debutat în data de 1 iunie, și de atunci în fiecare seară au evoluat undeva la 10-15 ansambnluri. Ansamblul ”Junii Târnavei” a fost prezent în două seri, cu o prestație apreciată și aplaudată la scenă deschisă”, ne-a declarat Vasile Trîmbițaș, directorul artistic al ansamblului ”Junii Tarnavei” din Târnăveni.

Festival internațional de folclor la Târnăveni

Dacă în Bulgaria au avut statutul de oaspeți, cei de la ”Junii Târnavei” vor fi și ei gazde la rândul lor cu ocazia festivalului internațional „Folk friends Together” care va avea loc în perioada 19-21 august în centrul municipiului Târnăveni. ”Acest festival se află la cea de a doua ediție sub denumirea de „Folk friends Together”, înainte având denumirea ”Cânt și joc de pe Târnave”. Înainte, caracterul festivalului era unul național, dar după sprijinul Primăriei și Consiliului Local Târnăveni precum și al Consiliului Județean Mureș am decis să-i dăm un specific internațional acestui festival. La ediția din acest an vom avea oaspeți ansambluri din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria, și așteptăm confirmarea oaspeților din Grecia. Acest festival va avea loc în centrul orașului, el fiind înclus în cadrul ”Zilelor Municipiului Târnăveni”. Vineri, 19 august va avea loc o paradă a portului popular cu participarea ansamblurile prezente în festival , urmând ca sâmbătă să vizităm obiectivele turistice din județul Mureș, iar seara să continuăm festivalul”, a precizat Vasile Trâmbițaș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE