Afinele şi păstrăvii, branduri pentru Câmpu Cetăţii Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 584 Vizualizări

Afinele şi păstrăvii, branduri pentru Câmpu Cetăţii

1Curtea hanului „Vándor” din satul Câmpu Cetăţii (comuna Eremitu), aşezare situată la aproximativ 17 kilometri de staţiunea Sovata, a găzduit, între 5 şi 7 august, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Afinelor, eveniment organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea Satului Câmpu Cetăţii. Detalii suplimentare despre ediţia din acest an a Festivalului Afinelor am aflat de la Kadar Levente, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltarea Satului Câmpu Cetăţii.

Reporter: De unde ideea de a organiza un Festival al Afinelor la Câmpu Cetăţii?

Kadar Levente: Ideea a pornit de la un coleg, iar eu am moştenit-o. El a ieşit din organizare, din mai multe motive, şi am moştenit eu organizarea festivalului. Îmi doresc ca evenimentul, care promovează un fruct foarte popular în Câmpu Cetăţii, să aibă continuitate, ar fi păcat să îl oprim.

2

Rep.: Ce înseamnă afinele pentru comunitatea din Câmpu Cetăţii?

K.L.: Afinele sunt fructe care se găsesc în pădurile din zonă, în zonele în care sunt brazi. Sunt fructe 100% naturale, cu multe proprietăţi terapeutice şi conţin foarte multe vitamine. Locuitorii culeg afine şi le folosesc fie pentru consum propriu, fie le scot la vânzare, în faţa casei.

Rep.: Dumneavoastră administraţi şi o pensiune. În meniurile pregătite pentru turişti aveţi produse la care folosiţi şi afine?

K.L.: Da. Turiştilor le place ştrudelul cu afine, care e foarte căutat, practic nu putem produce atât cât e cerinţa pe piaţă.

Rep.: Ce alte mâncăruri tradiţionale, naturale, aveţi pentru turişti?

K.L.: Satul Câmpu Cetăţii este vestit pentru că la noi s-a înfiinţat, în 1936, prima păstrăvărie din România şi din acest motiv păstrăvul atrage cei mai mulţi turişti. Desigur, turiştii sunt atraşi şi de peisaj şi de oportunităţile de petrecere a timpului liber în natură. Avem păstrăv prăjit, în ulei şi în grătar.

Rep.: Ce conţine programul din acest an al Festivalului Afinelor?

K.L.: Pentru ediţia din acest an avem sprijinul comunei Eremitu şi al Consiliului Judeţean Mureş. Ne străduim să oferim musafirilor un program artistic asigurat de artişti tineri care doresc să se afirme, petreceri în aer liber, excursie, show de magie, expoziţii foto şi desigur o expoziţie despre afine.

3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE