Home / Slider / Debut cu succes pentru Dan Alexa: Gaz Metan-ASA 0-2

Debut cu succes pentru Dan Alexa: Gaz Metan-ASA 0-2

Distribuie

În al doilea meci din cadrul optimilor Cupei Ligii la fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins miercuri în deplasare cu scorul de 2-0 (0-0) pe Gaz Metan Mediaș. Au înscris Zicu, în minutul 74 și Feketics (min. 80).

ASA a arătat mult mai bine decât în întâlnirea precedentă, partida cedată cu 0-3 pe teren propriu cu Poli Iași, în care au avut practic o singură ocazie de gol, la scorul de 0-1, când Hamed a șutat puțin pe lângă vinclu. La Mediaș mureșenii au avut în prima repriză chiar o posesie supeioară, deși au sărit deseori peste faza de construcție, cu degajări ale lui Stăncioiu spre Ciolacu, revenit după cele trei etape de suspendare. Deși echilibrul a fost evident, mai periculoasă a fost totuși echipa gazdă, care a avut cea mai bună ocazie spre finalul primei reprize. Alături de Ciolacu a debutat la ASA și noua achiziție Gaston Mendy, iar spre finalul reprizei a intrat un alt nou sosit, tânărul Claudiu Belu, care l-a înlocuit tocmai pe Ciolacu. Prima parte s-a încheiat cu scor alb și soarta calificării urma să se decidă după pauză.

Zicu, marcator și servant

La reluare, primele minute s-au desfășurat în aceeași notă de echilibru, dar cu Gaz Metan la cârma jocului, decisă să tranșeze meciul în favoarea lor. ASA reechilibrează jocul și în minutul 55 Zicu ratează din 6 metri reluarea centrării lui Matei. Apărarea mureșenilor se descurcă bine, Stăncioiu este stăpân în careu la mingile centrate de gazde, iar mureșenii reușesc din nou să păstreze deseori posesia. Au în minutele 50 și 51 alte două faze periculoase cu Zicu în prim plan, dar șutul acestuia ocolește cadrul porții, iar cel al lui Feketics este reținut. În minutul 65 apărarea mureșenilor este depășită și Stăncioiu învins, dar reluarea lui Buziuc trece puțin peste poartă. În minutul 74 Kuku recuperează o minge în terenul advers, pătrunde frontal, îi pasează lui Zicu în interiorul careului, iar acesta trimite în poartă pe lângă Greab. Medieșenii se aruncă în atac, dar în minutul 79 Feketics ratează despriderea la centrarea lui Zicu. Peste numai un minut acesta se revanșează. Tot lansat de Zicu, pătrunde în careu, îl driblează pe Greab și face 2-0. Încercările Gaz Metanului de a reveni în joc sunt zădărnicite de jocul de pase și o apărare care a închis bine culoarele spre poartă. Chiar dacă este într-o competiție pe care nu se pune mare preț, este o victorie foarte importantă pentru moralul echipei și un debut cu dreptul pentru Dan Alexa.

În „sferturi” mureșenii vor întâlni învingătoarea partidei CFR Cluj-CSU Craiova, tot în deplasare, deoarece au încheiat ediția precedentă pe un loc mai bun decât cele două.

Formații:

Gaz Metan: Greab – Romeo (’74 Trif), Stancu, Danci, Muth, C. Petre, Bic, A. Zaharia (’58 Olaru), Buziuc, Eric, Gavra

ASA: Stăncioiu – G. Matei, Dobrosavlevici, Cordoș, Kuku, Candrea, Mendy (’72 Ursu), Hamed (’49 Feketics), Ioniță, Zicu, Ciolacu (’43 Belu)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.