Home / Life style / Cinci dintre cele mai comune boli pot fi prevenite cu ajutorul exercițiilor fizice

Cinci dintre cele mai comune boli pot fi prevenite cu ajutorul exercițiilor fizice

Distribuie

Practicarea susținută de exerciții fizice poate reduce riscul de îmbolnăvire cu cinci dintre cele mai comune maladii, potrivit unui nou studiu citat de UPI, relatează AGERPRES.
Conform sursei citate, cercetătorii au analizat 174 de studii care au fost publicate în perioada 1980-2016 și au descoperit că oamenii cu un nivel ridicat de activitate fizică pe săptămână au avut un risc mai scăzut de a face cancer de sân, de colon, diabet, boli ale inimii sau atac cerebral.
Cercetătorii au folosit o formulă denumită „minutele MET” pentru a estima cât de multă activitate fizică asigură cel mai mare beneficiu pentru sănătate. Minutele MET măsoară cât de multă energie arde organismul în timpul activităților fizice.
Rezultatele studiului au arătat cel mai mare beneficiu de la 3.000 la 4.000 de minute MET pe săptămână. O persoană poate obține 3.000 de minute MET incluzând activitatea fizică în rutina zilnică — spre exemplu, 10 minute de urcat trepte, 15 minute de făcut curățenie cu aspiratorul, 20 de minute de grădinărit, 20 de minute de alergare sau 25 de minute de mers de jos sau cu bicicleta.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.