Voleibalistele CSU Medicina se bazează pe localnice CSU Medicina CSŞ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 670 Vizualizări

Voleibalistele CSU Medicina se bazează pe localnice

Echipa feminină de volei CSU Medicina Târgu-Mureș s-a reunit și a început de luni pregătirile pentru noul sezon al Diviziei A1. Lotul a suferit modificări față de sezonul trecut, când mureșencele au ocupat locul V, obținând dreptul de participare în competițiile continentale. Din păcate însă, la finalul acestei ediții, acest loc nu mai participă în Euro Challenge Cup, ci doar în Cupa Balcanică, competiție la care mureșencele au participat și ediția trecută, în care au încheiat pe locul VI campionatul. Cupa Balcanică s-a disputat în Serbia, mureșencele ocupând locul III. Conducerea clubului mureșean face eforturi pentru a obține în acest an organizarea competiției a cărei câștigătoare se califică în Challenge Cup. Șanse pentru a reuși acest lucru, adică organizarea, sunt, ținând cont și de problemele din Turcia, care va avea la rândul ei o reprezentantă.

Lotul jucătoarelor autohtone constant

Din lotul care a încheiat campionatul trecut au rămas majoritatea jucătoarelor din România, cu puține excepții. La capitolul plecări pot fi amintiți în primul rând cei doi antrenori. Principalul bulgar Atanas Petrov s-a întors din motive personale în țara sa, iar secundul Ciprian Dîrnescu va fi antrenorul principal al formației SCM Pitești. Au plecat în schimb toate jucătoarele străine, unele rămânând în campionatul României, altele în afara țării. Destinația acestora este următoarea: Ivana Zburova (coordonatoare, la Știința Bacău), Nikoleta Perović (universal, în Muntenegru), Sofija Medić (centru sau universal, la CSM București), Ljubica Kecman (extremă, la SC Potsdam, Germania), Olivera Medić (extremă, la Dinamo București), Samara Franchin (extremă, la SCM Pitești). Singura autohtonă plecată este liberoul Andreea Ispas, ajunsă și ea la câștigătoarea Cupei Campionilor, CSM București.

Au venit în schimb doar trei jucătoare străine, două din Serbia și una din Croația. Tot din Serbia este și noul antrenor principal Predrag Zucović, care a fost antrenorul secund al campioanei Volei Alba-Blaj. Secundul acestuia nu a fost încă stabilit, alături de el fiind momentan Marius Silvaș și preparatorul Cristian Graur. Cele trei străine sosite sunt Marija Pucarević (Serbia, 26 ani, 1,83 m, coordonatoare, de la Steaua Roșie Belgrad), Karla Klarić (Croația, 22 ani, 1,85 m, extremă, ultima dată la ASPTT Mulhouse, Franța, fostă adversară a mureșencelor în urmă cu doi ani, în Challenge Cup) și Tamara Ignjić (Serbia, 22 ani, 1,80 m, extremă, de la Long Island University Brooklyn, SUA). Un al patrulea transfer aduce la Târgu-Mureș o jucătoare originară din Toplița, dar stabilită în Târgu-Mureș și vine împreună cu noul  antrenor, de la Blaj. Aceasta este centrul Elena-Valentina Rusu, de 33 de ani, 1,85 m. Cele patru completează lotul alcătuit de jucătoarele rămase din campionatul trecut, adică: Alexandra Băbaș (coordonatoare), Sonia Teianu (universal), Elizabet Varga (universal sau centru), Roxana Iancu (centru), Andreea Petra (centru), Boglarka Pețan (centru), Rodica Buterez (centru), Raisa Ioan (centru), Loredana Dobriceanu (extremă), Alexandra Cauc (extremă), Timea Lovasz (extremă), Carmen Arniceru (extremă sau universal) și Laura Molnar (libero).

Lotul va efectua pregătirile pe plan local, dar încă nu sunt stabilite eventuale turnee de pregătire. Inclusiv data de disputare a Cupei Ardealul de la Târgu-Mureș este incertă, tot din cauză că nu a fost stabilită perioada în care vor avea lor meciurile din Cupa Balcanică. Obiectivul pentru sezonul viitor este ocuparea unui loc în cupele europene, ceea ce presupune un loc între primele șase. Speranțe se pun în creșterea valorică a junioarelor echipei, campioanele ultimei ediții.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE